Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Врятуймо суспільство від СНІДу

    Здоров’я громади - здоров’я кожного! Формування даного девізу у свідомості жителів Богодухова та району є одним із завдань Богодухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Останні роки дуже актуальним та болючим стало питання ВІЛ-СНІДу в Україні. За темпами розповсюдження наша держава займає І місце в Європі.

    Працюючи з населенням, часто стикаємося з думкою, що проблема ВІЛ-СНІДу актуальна лише для мегаполісів, що такого містечка як Богодухів, вона не стосується. На жаль, оптимістичний настрій громадян зникає, коли вони дізнаються статистичні дані, згідно яких на 1 жовтня 2012 року на обліку в ЦРЛ перебуває 24 особи, з них 5 - діти! Здавалося б, це невелика цифра, але, насправді, вона набагато більша. Оскільки тест на ВІЛ є обов’язковим лише для вузького кола громадян: вагітних, кандидатів у прийомні батьки, усиновителів та опікунів, то мало хто добровільно обстежується, а звідси випливає той факт, що людина не завжди знає, що є носієм вірусу імунодефіциту, який вона розповсюджує. Тому цифра 24 є вершиною айсбергу, а скільки ВІЛ-позитивних громадян у нас насправді, залишається тільки здогадуватись. Про актуальність проблеми ВІЛ-СНІДу в нашому районі свідчить також існування координаційної ради проекту за напрямком «Посилення координації та розробки політики з профілактики ВІЛ-СНІД », яка діє при Богодухівській міській раді.

    Хочеться звернути вашу увагу на той факт, що статевий шлях передачі ВІЛ-інфекції зараз займає перше місце, залишивши позаду ін’єкційний та шлях передачі від матері до дитини. Тобто з упевненістю можна стверджувати, що саме від нашої поведінки залежить наше здоров’я.

    Усвідомлюючи небезпеку стрімкого розповсюдження в районі ВІЛ-інфекції, Богодухівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з соціальними партнерами проводить заходи з метою інформування населення з даної проблеми. Особливий акцент зроблено на формування навичок безпечної поведінки серед учнівської та студентської молоді. Так, традиційним стало проведення тематичних дискотек в нічному клубі «Пульс», керівництво якого люб’язно погоджується на співпрацю, розуміючи актуальність даної проблеми серед підростаючого покоління. У навчальних закладах району організовуються зустрічі, під час яких дітей ознайомлюють з питань ВІЛ-СНІДУ з метою формування мотивації на відповідальне ставлення до власного здоров’я. Доросле населення інформується з даного питання під час проведення відео лекторіїв та бесід з безробітними на базі районного центру зайнятості, в трудових колективах підприємств, установ району та міста, в кримінально-виконавчій інспекції в рамках днів соціальної служби. Велику вдячність хочеться висловити Прошуті Віталію Васильовичу, лікарю-інфекціоністу Богодухівської ЦРЛ, за активну співпрацю у профілактичних заходах щодо ВІЛ-СНІД у районі.

    Шановні читачі, напевно, у кожного з вас є діти, тому звертаємо вашу увагу на необхідність у наш час приділяти особливу увагу статевому вихованню синів та доньок. Недаремно кажуть: проінформований - значить озброєний! Тож не соромтеся говорити з дітьми на цю тему, дайте їм шанс не попасти в тенета невиліковної хвороби, навчіть їх берегти власне здоров’я та життя. Адже якщо ми будемо цінити те, що в нас є, то ніхто його в нас не відбере!


    Директор Богодухівського
    районного центру соціальних
    служб для сім’ї, дітей та молоді
    Прилуцька Н.Є.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання