Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З Днем української писемності та мови!

    Дорогі жителі Богодухівського району Щиро вітаю Вас з Днем української писемності та мови!
       
        Мова українського народу – основа єдності всієї держави і духовна гарантія майбутнього. Наше завдання не лише в цей день, а постійно пам’ятати, що любов і повага до української мови об’єднує наш народ. Наша мова є запорукою героїчного подолання всіх викликів, які є загрозою для незалежності та суверенітету України. Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Наше ставлення до рідної мови формує ставлення світової спільноти до нас як до нації. Від нас залежить, якими побачить українців світ.
       
        Мова – як живий організм. Вона живе, розвивається, видозмінюється, стає багатшою, осучаснюється, пристосовуючись до вимог часу. І водночас, вона зберігає в собі прадавню історію наших предків, часточку душі кожного, з чиїх уст лунало українське слово. У ній – наша ідентичність, наше сьогодення і наше майбутнє.
       
        Тож бережімо, плекаймо нашу мову, і найголовніше – з любов’ю та гордістю несімо українське слово! Як свого часу писав наш видатний поет та мовознавець Максим Рильський: “Чистіша від сльози вона хай буде. Вірно і слухняно нехай вона щоразу служить вам, хоч і живе своїм живим життям”.
       
        Сьогодні, у своїй незалежній державі, маємо відновлювати і розвивати свою рідну мову. Маємо долати століття чужинського панування, яке намагалося стерти українську з публічного життя, бо наша мова і наша писемність — це часточка нашої душі.
       
        Доророгі земляки, впевнений, що всі разом ми збережемо і примножимо культурну спадщину нашого народу, яку для нас оберігало не одне покоління українців. Щиро бажаю всім вам миру, злагоди, прихильної долі та благополуччя.
       
        Начальник
        Богодухівської районної
        військової адміністрації
        Анатолій РИСЦОВ
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання