Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Учасники Всеукраїнського форуму Рад ВПО готують спільну резолюцію

    Всеукраїнський форум Рад ВПО, який проходив у Києві з 1 до 3 листопада, зібрав понад 400 гостей з усіх регіонів України та з-за кордону.
       
        Обговорювали подальші плани щодо діяльності Рад ВПО та напрацьовували алгоритми інтеграції й адаптації внутрішніх переселенців у громадах.
       
        Триденний захід відбувся за спільної ініціативи Мінреінтеграції у партнерстві з Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримки УВКБ ООН та Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).
       
        Участь у панельних дискусіях взяли урядовці, парламентарі, представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, місцева влада, члени Рад ВПО з регіонів, керівники благодійних організацій, представники міжнародних організацій.
       
        Відкривала роботу Форуму Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Насамперед вона подякувала організаторам заходу та партнерам, які до нього долучилися.
       
        «Наразі в Україні майже 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Така кількість переселенців – унікальний досвід та небачений виклик для усього світу», – зауважила Ірина Верещук.
       
        Саме тому нині важливо напрацьовувати дієві алгоритми підтримки переселенців у регіонах. Важливою і корисною інституцією в цьому є саме Ради ВПО.
       
        На сьогодні в Україні працюють 597 Рад ВПО при всіх 25 ОВА та КМВА. Зокрема, 80 – при районних і 492 – при органах місцевого самоврядування. Їхня роль полягає в адвокації прав та інтересів внутрішніх переселенців.
       
        Під час панельних дискусій, стратегічних сесій і презентацій учасники Форуму говорили про те, якою має бути дієва державна політика підтримки й інтеграції ВПО і як покращити послуги для переселенців у громадах.
       
        Спікери напрацьовували бачення загальнонаціональної мережі Рад ВПО, обговорювали подальші плани щодо їхньої діяльності та забезпечення їх ефективного і незалежного функціонування.
       
        Підсумком роботи Форуму стане спільна резолюція, над якою вже працюють учасники заходу.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання