Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    25 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

    25 листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-1933 років. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.
       
        Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок - закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних наших братів та сестер, зробити все можливе, щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору. Цього дня схилемо голови в жалобі за мільйонами людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найбагатшій на хліб землі, житниці Європи. Вшанування пам’яті жертв голодоморів відбуватиметься в умовах війни, яка супроводжується диявольським цинізмом та геноцидом проти українців нащадками тих, хто якраз і організував ті голодомори проти нашого народу.
       
        640 днів повномасштабної війни засвідчили, що Росія має на меті знищити українську націю, знищити українську ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують села і міста, обстрілюють ракетами житлові райони, школи, лікарні, об’єкти енергосистеми, спалюють українські книжки.
       
        І тоді, і нині росія намагається зробити нас покірними та безвольними, знищити волелюбний дух українців, поставити знесилений народ на коліна у покірному служінню антилюдській системі, і кидає проти нас весь свій терористичний арсенал.
       
        В умовах війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку». Прошу жителів району 25 листопада о 16:00 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу.
       
        В ці дні, коли російський режим, який є спадкоємцем радянського тоталітаризму, намагається занурити нашу країну в цілковиту темряву, цей жест пам’яті має особливий зміст. Єднаючись у такий спосіб у вшануванні жертв голодоморів, ми нагадуємо собі й усьому світу, що темрява не може перемогти.
       
        Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі.
       
        Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів. Світла пам’ять безвинно загиблим!
       
        Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв.
       
        Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги.
       
        Ми вистоїмо й переможемо.
       
        З повагою.
       
        Начальник Богодухівської районної військової адміністрації
       
        Анатолій РИСЦОВ
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання