Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Балаклії відкрили Центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою

    Такий Центр соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього та/або насильства за ознакою статі, першим розгорнули на території Ізюмського району та у деокупованій частині Харківської області.
       
        Ремонт Центру здійснили за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA), Уряду Бельгії та через виконавчого партнера БО «Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива».
       
        Начальник ХОВА Олег Синєгубов подякував парнерам за допомогу, а також відзначив Балаклійську громаду за лідерство в реалізації проєкту.
       
        «Ще рік тому ми думали, як відновлювати електропостачання на деокупованих територіях. А вже сьогодні працюємо над розширенням сфери соцпослуг для нашого населення. Маємо створювати більше таких просторів, щоб швидше інтегрувати громади до європейського суспільства», – сказав Олег Синєгубов.
       
        Загалом ще з вересня 2023 року за підтримки UNFPA у Балаклійській громаді розпочала роботу мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього та/або гендернозумовленого насильства.
       
        «Дякуємо, що дотримуєтеся позиції підтримки людей, які сьогодні постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Наразі у нас одна мета: створити уніфіковану систему для надання соцпослуг. А Харківщина відома своєю ініціативністю щодо впровадження нових проєктів», – зазначив заступник представника UNFPA в Україні, старший координатор з надзвичайних ситуацій Мустафа Ельканзі.
       
        У Денному центрі постраждалі зможуть проконсультуватися з психологом та соціальним працівником, а також отримати послугу соціального супроводу. Крім того, відвідувачів інформуватимуть про послуги інших організацій та установ, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.
       
        «Саме під час війни найбільше страждають діти та жінки, чому так важливо, щоб подібні установи було створено. Центр – не просто стіни, це про роботу, яка буде надаватися у межах цього закладу. Тобто основне – не матеріальне забезпечення, а розуміння того, що хтось про тебе піклується. Тож вдячний представникам області, які дали можливість цьому проєкту жити», – додав Посол Королівства Бельгія в Україні Петер Ван Де Велде.
       
        Окрім того, за потреби, тут надаватиметься у кризовій кімнаті тимчасовий притулок для постраждалих, де можна перебувати до 10 діб.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання