Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині відбувся обласний форум соціальних працівників

    Під час заходу обговорили стан системи надання соціальних послуг та психосоціальної підтримки населенню Харківської області і перспективи її розвитку.
       
        Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, соціальні послуги мають бути максимально наближеними до людини.
       
        «На наступний рік з бюджету заплановано 100% фінансування соцфери. Принципова позиція обладміністрації та депутатського корпусу – підтримати соціальну сферу. За 2023 рік було організовано багато проєктів для жителів Харківщини спільно з міжнародними партнерами. Я хочу подякувати УВКБ ООН, ЮНІСЕФ, які завжди підтримують територіальні громади та надають свою експертизу», – сказав Олег Синєгубов.
       
        Він додав, що з початку 2023 року завдяки державним програмам було виплачено 3 млрд грн соціальної допомоги. Із обласного бюджету – майже 660 млн грн. Крім того, спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців для покращення умов роботи соцпрацівників області передали 100 ноутбуків і обладнали сучасною технікою понад 50 робочих місць.
       
        «У нас продовжується впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Йде її активна реалізація. Через цю систему проходить нарахування і виплата по 6 видам допомоги для сімей зі дітьми. Окрім того, за друге півріччя, значно зросла кількість громад, в яких надається понад 10 соціальних послуг – з 32 до 38 громад. У двох громадах області забезпечено надання всіх 18 базових послуг: місто Харків та Пісочинська громада», – розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.
       
        Віта Ковальська зазначила, що кількість закладів соціального обслуговування області зросла на 1275 надавачів і наразі становить 2535. Також у 2023 році в громадах розпочато надання нових соціальних послуг: денний догляд дітей з інвалідністю (Пісочинська і Первомайська громади), переклад жестовою мовою (Богодухівська, Ізюмська, Слобожанська громади), консультативний кризовий телефон (Харківська громада) та індивідуальне консультування («гаряча лінія» Харківського обласного центру соціальних служб).
       
        За сприяння ЮНІСЕФ у 2023 році розпочато створення центрів життєстійкості у таких громадах: Балаклійська, Валківська, Кегичівська, Пісочинська, Чугуївська. На їх базі будуть працювати як стаціонарні, так і мультидисциплінарні бригади, які зможуть надавати допомогу в інших населених пунтках.
       
        «Соціологічні дослідження показали, що кількість сімей у складних життєвих обставинах зросла вдвічі. Найчастіше серед необхідних послуг зустрічається: натуральна допомога, догляд вдома, соціальна адаптація. На наступний рік плануємо співпрацювати з Харківською областю над посиленням кадрового та професійного потенціалу надавачів соціальних послуг. Найголовніше – сприятимемо створенню альтернативних форм сімейного виховання. Зокрема, необхідно посилити систему раннього виявлення вразливих сімей з дітьми, через міжвідомчу взаємодію та долучення їх до систем підтримки», – прокоментувала керівниця програм із захисту дітей ЮНІСЕФ у Харківській області Наталія Датченко.
       
        У 2024 році на обласному рівні планують створити 2 центри підтримки сім’ї, а також розширити співпрацю з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) щодо залучення до проєкту 7 громад: Лозівської, Первомайської, Краснокутської, Ізюмської, Шевченківської, Зміївської, Богодухівської.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання