Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Єдність має проявлятися не лише в думках і словах, а й у діях заради спільних цілей і нашої держави – звернення Президента України

    Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!
       
        Повернулися з Харківщини, із позицій наших воїнів на Куп’янському напрямку. Відвідав 14-ту окрему механізовану бригаду – один із командних пунктів. Як завжди – доповідь, основні потреби. Зараз надзвичайно важка ситуація на кількох частинах фронту – саме там, де російські війська зосередили максимум резервів. Вони користуються затримками в допомозі Україні. І це дуже відчутні речі. Дефіцит артилерії. Потреба у фронтовій ППО та в більшій далекобійності нашої зброї. Ми працюємо максимально з партнерами, щоб відновити й подовжити підтримку. Окремо хочу подякувати всім українцям і українкам, усім нашим компаніям та нашим партнерам, які вже налагодили виробництво зброї, виробництво снарядів, дронів та РЕБ – нове виробництво, яке збільшує оберти. Звичайно, ми поки не можемо забезпечити всі потреби лише завдяки власним можливостям, але кожен місяць додає Україні своєї сили, своїх можливостей. Я дякую всім, хто працює заради цього.
       
        Для мене було честю відзначити наших воїнів державними нагородами – дуже хоробрих наших хлопців. «Золоту Зірку» вручив Герою України полковнику Олегу Апостолу – командувачу нашої славетної 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Орденом Богдана Хмельницького відзначив сьогодні ж капітана Андрія Заїку з 14-ї окремої механізованої, орденами «За мужність» – сержанта Романа Прокопчука з 95-ї та солдата Віктора Климюка з 14-ї бригади. А також був нагороджений «Хрестом бойових заслуг» полковник Олександр Луценко, і найближчим часом вручу йому нагороду. Це справді взірцеві наші воїни. Відвідав шпиталь, де лікують наших військових після поранень. Подякував усьому колективу – лікарям, медичним сестрам, кожному й кожній, хто допомагає. Це надзвичайно важливо, щоб зараз допомагали кожен так, як може, конкретним підрозділам, конкретним напрямкам, конкретним нашим воїнам і всій державі. Єдність має проявлятися не лише в думках та словах, а й у діях, обов’язково – в активності заради спільних цілей, заради всієї нашої держави.
       
        І ще кілька речей.
       
        Сьогодні в Японії розпочала роботу Конференція щодо економічного зростання та відновлення в Україні. Це міждержавна наша робота – на рівні урядів. Зараз у Японії – українська делегація на чолі з Денисом Шмигалем. Дуже предметні перемовини. Вже є десятки домовленостей, які посилять нас, нашу співпрацю. Ми давно готували цю Конференцію, і я вдячний пану Прем’єр-міністру Кішіді за те, що робота, як і планувалося, дуже результативна. Що сильнішими будуть наші економічні можливості, що більше буде солідарності з Україною, то швидше путінське зло буде зламане нашими спільними зусиллями.
       
        І щодо ситуації, на жаль, не схожої – ситуації, яка щодня демонструє ерозію солідарності. Те, що відбувається на нашому західному кордоні – кордоні з Польщею, – не можна сприймати як щось нормальне чи буденне. Потрібна проста й зрозуміла справедливість. Через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту. Тож насправді ситуація не в зерні, а, найімовірніше, в політиці. І під Купʼянськом, неподалік від кордону з Росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею мають просто знущальний вигляд. Потрібні спільні рішення, раціональні рішення, щоб вийти з цієї ситуації. Рішення наші з поляками передусім та всіх у Європі, кого турбує доля Європи.
       
        Я дякую всім, хто б’ється й працює заради нашої держави та людей! Дякую всім, хто допомагає!
       
        Слава Україні!
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання