Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині презентували концепцію містобудівельно-громадського проєкту «Ізюм_відновлення»

    В Офіційному Медіацентрі фахівці Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА, команда «ZMINA:Rebuilding» і ТОВ «АБК «ПОРТАЛ-21», представники архітектурної спільноти і громадських об’єднань обговорили відновлення Ізюма.
       
        «Ми підписали меморандум між Департаментом містобудування та архітектури Харківського ОВА, Ізюмською міською військовою адміністрацією та проєктантами ТОВ «АБК «ПОРТАЛ-21». Департамент містобудування та архітектури керує напрямком щодо правовірності та відповідності державним будівельним нормам, а також займається координацією між всіма учасниками цього проєкту. Найголовніший наш ресурс – це люди, тому вкрай важливо відбудовувати житло, аби мешканці поверталися до своїх осель», – зазначив начальник відділу з відновлення та розвитку громад Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Геннадій Чехунов.
       
        Окрім того, він наголосив, що за участі обладміністрації в Ізюмі також відновлюють лікарню, яка постраждала від ворожих обстрілів. Цей медзаклад відбудовують завдяки фінансовій підтримці Фундації Олени Зеленської.
       
        Так, під час заходу презентували проєкт адаптації житлового кварталу в центральній частині міста Ізюм Харківської області під кліматичні, економічні та соціальні зміни. Як додала засновниця архітектурної компанії «ПОРТАЛ-21» Анастасія Гулак, за приклад взяли німецькі квартали «Кліматичного міського округу» в м. Есслінген та «Французького кварталу» в м. Тюбінген.
       
        «Елементи адаптації, які ми вибрали, це система громадської, адміністративної комунікації та взаємодії, наявна житлова та адміністративна забудова, енергетична система живлення кварталу, пішохідна і транспортна інфраструктура, навколишнє середовище, наявні комерційна система кварталу, культурне середовище, система безпеки кварталу. Щодо енергетики плануємо використати комбіновані та теплоелектростанції, тобто маленькі електростанції, які будуть по всьому кварталу в різних будівлях», – сказала Анастасія Гулак.
       
        Головна архітекторка Зоя Панова розповіла, що місією проєкту є розробка стійкої, адаптивної моделі для наявного кварталу в Ізюмі та інтеграції новоєвропейських концепцій Bauhaus.
       
        «Сьогодні для нашої країни є надвеличезний виклик – це військова агресія. Внаслідок якої нам треба відновити житло та інфраструктуру. Нам не треба забувати про майбутнє, про створення інклюзивного, кліматичного, нейтрального, приємного та безпечного середовища для життя людей», – прокоментувала Зоя Панова.
       
        Довідково.
       
        Ескіз-презентація проєкту адаптації житлового кварталу у центральній частині міста Ізюм Харківської області реалізує компанія ТОВ «АБК «ПОРТАЛ-21» та співфінансується програмою «ZMINA:Rebuilding», створеною за підтримки Європейського Союзу в межах соціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного та креативного секторів, за підтримки МБФ «Ізоляція», «Trans Europe Halles» та «Maly Berlin».
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання