Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині розглянули пропозиції та проголосували за нові назви об'єктів топоніміки у Красноградському, Лозівському й Богодухівському районах

    29 травня відбулося чергове засідання Робочої групи Харківської обласної військової адміністрації з питань деімперіалізації та деколонізації топонімії.
       
        Захід пройшов під головуванням заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської за участі представників профільних департаментів та управлінь ОВА, наукової, краєзнавчої, культурної спільноти й громадськості.
       
        «Обласна військова адміністрація спільно з Північно-Східним територіальним відділом Українського інституту національної пам'яті, представниками районів і громад проводять системну роботу щодо перейменування об'єктів топоніміки у відповідності до закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». На сьогоднішньому засіданні розглянули пропозиції та проголосували за перейменування 34 вулиць і провулків у 25 населених пунктах Красноградського, Лозівського й Богодухівського районів. Робота в напрямку деімперіалізації та деколонізації об'єктів топонімії в області триває. Це питання перебуває на постійному контролі начальника харківської ОВА Олега Синєгубова», – розповіла Віта Ковальська.
       
        На наступній робочій зустрічі, яка відбудеться 12 червня, будуть розглянуті об'єкти топоніміки у громадах Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів, додала заступниця начальника Харківської ОВА.
       
        Нагадаємо, у березні минулого року Верховна Рада України ухвалила закон «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який набув чинності 27 липня 2023 року.
       
        Заміну топонімів у межах населених пунктів, а також демонтаж пам’ятників і пам’ятних знаків здійснювали органи місцевого самоврядування населених пунктів, голови міських, сільських громад упродовж 27 липня 2023 — 27 квітня 2024 року. Відповідно до «Заключних положень» Закону України «Про місцеві державні адміністрації» з 28 квітня 2024 року відповідні повноваження перейшли до голів або осіб які здійснюють повноваження обласних державних адміністрацій.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання