Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Представники музеїв Харківщини взяли участь в міжнародній конференції

    До заходу долучилися представники 14 музеїв Харківської області. Міжнародна конференція присвячена темі «Від кризи до майбутнього. Нові виклики музеїв в Україні» відбулася у Берліні.
       
        Під час панельної дискусії виконуючий обов’язки директора Департаменту культури і туризму Харківської ОВА Олександр Костін розповів про галузь культури регіону. Окрему увагу приділив питанням адаптації діяльності закладів культури під час повномасштабного вторгнення російських окупантів, а також окреслив основні напрями подальшої співпраці з міжнародними партнерами в напрямку підтримки культурних інституцій області.
       
        Захід став найбільшою подією для українських музейників від початку повномасштабного вторгнення. Головна мета конференції - обговорення проблемних питань музеїв України, розробка спільних пропозицій українськими музеями щодо відновлення країни на національному та духовному рівнях, а також їх роль в цьому процесі. Підіймались питання впливу травматичного досвіду бойових дій на майбутні проекти, програми і виставки.
       
        Участь у конференції сприятиме подальшій співпраці та обміну досвідом музеїв Харківщини, України, інших держав з міжнародними партнерами.
       
        Організували захід OBMIN та Український інститут у Німеччині. Партнерами міжнародної конференції стали: Мистецький фонд Ернста фон Зіменса, Пруський фонд культурної спадщини, Польський інститут у Берліні, Європейська мережа пам'яті та солідарності, Федеральний інститут культури та історії Східної Європи.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання