Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Понад 500 жителів Харківщини отримали гранти на відкриття власної справи або розвиток існуючого бізнесу

    Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.
       
        Державною програмою єРобота передбачені гранти до 500 тисяч гривень на розвиток власної справи або створення нового бізнесу. На Харківщині мікрогранти отримали 500 підприємців. Цим коштом жителі області відкривали кав’ярні, пекарні, станції технічного обслуговування автомобілів, салони краси тощо.
       
        «Завдяки даній програмі, грантоотримувачі створили 848 нових робочих місць. Це надало можливість спрямувати у розвиток Харківської області понад 118 мільйонів гривень. Загалом аналізуючи гранти, які у нас були до 250 тисяч гривень, то більша частина цих грантів – це сфера послуг. А ось якщо проаналізувати гранти до 500 тисяч гривень, то це виробництво товарів», - зазначив Олександр Котуков.
       
        Крім того, гран на розвиток власної справи можуть отримувати ветерани та члени їх сімей. При створенні одного робочого місця, підприємець може отримати до 250 тисяч гривень, у разі створення двох робочих місць до 500 тисяч і до 1 мільйона у разі створення чотирьох робочих місць. Скористалися програмою 16 ветеранів та членів їх сімей Харківської області на загальну суму більш як 8 мільйонів гривень.
       
        «Згідно з чинами, вимогами і, скажімо так, особливостями надання мікрогрантів, ви можете взяти грант не тільки на обладнання, меблі, техніку, а й на послуги маркетингу або реклами, але не більше 10% гранту. На оренду приміщення або земельну ділянку не більше 25% гранту. Лізінг обладнання, крім автотранспорту, теж не більше 50% від розміру гранту», - пояснив Олександр Котуков.
       
        Також для підприємців діють програми щодо отримання компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума сягнула понад 4,4 мільйона гривень.
       
        «Підприємці, які отримали грант, вони ще й отримали відповідні компенсації від нашої служби. Також зазначу, що діють компенсації за працевлаштування пільгових категорій, молоді, людей передпенсійного віку. Або це ЄСВ, або через половину мінімальної заробітної плати», - додав Олександр Котуков.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання