Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині продовжують реалізовувати програми підтримки захисників і захисниць та їх родин

    Про це йшлося на засіданні під головуванням заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської за участі директорів профільних Департаментів і структурних підрозділів ХОВА, ветеранів та представників громадськості.
       
        В межах робочої наради, учасники обговорили чинні державні та обласні програми з допомоги та підтримки ветеранів, захисників і захисниць та членів їх родин. Також в ході дискусії розібрали шляхи вдосконалення якості надання послуг з соціального захисту військовослужбовців.
       
        «Підтримка та соціальний захист ветеранів, захисників і захисниць та членів їх родин один із пріоритетних напрямків нашої роботи. Окрім обласної Комплексної програми підтримки, громади Харківщини розробляють та впроваджують власні програми, таким чином посилюючи увагу до ветеранів і їхніх потреб», - зазначила Віта Ковальська.
       
        Коштами держбюджету реалізується програма для захисників та захисниць з забезпечення житлом. Торік субвенцію отримали 111 людей із них 83 вже придбали житло. Цього року на програму подалися 158 захисників та захисниць.
       
        «Ще одна популярна державна програма серед захисників та захисниць – це програма з професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені із військової служби. Минулого року у нас скористалися цією програмою 77 осіб. Видатки з держбюджету склали понад 700 тисяч гривень. Найпопулярніший фах - водій», - розповіла в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура.
       
        На реалізацію Комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей на Харківщині з обласного бюджету було виділено на 2024 рік 116 мільйонів гривень. Програма передбачає надання одноразової грошової допомоги Захисникам і Захисницям у розмірі 20 тисяч гривень, одноразова грошова виплата у розмірі 50 тисяч гривень тим жителям області, які були позбавлені волі внаслідок агресії рф, відшкодування 50% вартості самостійного санаторно-курортного лікування, часткова грошова компенсація за виготовлення та встановлення пам'ятних знаків, надгробків на могилах загиблих або померлих Захисників і Захисниць, щомісячна адресна грошова допомога у вигляді 8 тисяч гривень до настання повноліття дітям загиблих.
       
        «У нас ще прийнято декілька порядків на виконання зазначеної програми. В тому числі вони стосуватимуться санаторного лікування громадян, забезпечення їх житлом. Вони будуть винесені на розгляд на найближчу сесію обласної ради», - додала Тетяна Печура.
       
        Водночас з лютого 2024 року затверджено пілотний проєкт з зубного протезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність людей та територіальну цілісність України. На реалізацію програми передбачено 750 мільйонів гривень державних коштів. Наразі на Харківщині послуги з зубного протезування за програмою надають в 8 закладах охорони здоров’я.
       
        Крім того, обласною Програмою передбачається грошова винагорода захисникам і захисницям України за участь в наступних міжнародних змаганнях: «Ігри Нескорених», «Ігри воїнів», United States Air Force Trials та інші міжнародні змагання, які включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на відповідний рік, за проведення яких відповідальним є Міністерство у справах ветеранів України.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання