Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В Харківській ОВА проаналізували вартість будівництва укриття при Близнюківському ліцеї

    Про це йшлося під час засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.
       
        Вартість капітального будівництва бомбосховища в Близнюківській тергромаді, згідно кошторису складає понад 114 мільйонів гривень. Проектом передбачено зведення нового укриття загальною площею понад 1143 квадратних метри, проведення зовнішніх та внутрішніх робіт, під’їзду до укриття, забезпечення меблями, облаштування поруч з ним спортивного майданчику і футбольного поля тощо.
       
        «Для порівняння ми використовували бомбосховище, що побудоване в місті Люботин. Його вартість склала майже 73 мільйони гривень, а площа більше 457 квадратних метрів. Тобто, майже вдвічі менше укриття. До того ж, Близнюківський ліцей має стати опорним для тергромади і може розпочати навчальний процес після будівництва такого капітального укриття», - зазначив Євген Іванов.
       
        Також учасники засідання розглянули питання доцільності проведення тендерної закупівлі «Послуги з організації спортивних навчально-тренувальних заходів та зборів з підготовки спортивних команд КЗПО ДЮСШ Близнюківської селищної ради для участі у районних, обласних та Всеукраїнських змаганнях з волейболу, футболу та силових видів спорту». Попередня вартість послуг – понад 900 тисяч гривень.
       
        «Цим коштом передбачено відправка 100 дітей-спортсменів Близнюківщини до спортивних таборів в інші регіони країни на 12-14 діб, де відбуватимуться тренування, оздоровлення та психологічна реабілітація. Для наших дітей це надважлива ініціатива, оскільки попит на заняття спортом в громаді зростає», - зазначив Близнюківський селищний голова Геннадій Король.
       
        Крім того, під час засідання розглянули доцільність проведення тендерної закупівлі та встановлення нового обладнання системи пожежної сигналізації в приміщенні Слобожанського ліцею, що в Кегічівській громаді. Загальна вартість робіт і обладнання понад 3,7 мільйона гривень, що дасть можливість забезпечити більш як 7 тисяч квадратних метрів будівлі сучасним обладнанням.
       
        «Коштом державної субвенції в 2023 році нам вдалося провести капітальний ремонт найпростішого укриття в Слобожанському ліцеї. Безпекова ситуація дозволяє розпочати навчальний процес офлайн, утім через відсутність сучасної системи пожежного оповіщення ми не можемо розпочати очне навчання. Після перерахунку проектно-кошторисної документації, ціну було знижено з більш ніж 5 мільйонів до 3,7 млн.грн.», - пояснив Кегичівський селищний голова Антон Доценко.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання