Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Віта Ковальська взяла участь у нараді із заступником Міністра у справах ветеранів України Русланом Приходько

    До заходу долучилися очільники районних військових адміністрацій і громад, а також представники ветеранських об'єднань Харківської області.
       
        Учасники обговорили проміжні результати реалізації Комплексної програми підтримки захисників і захисниць та їх сімей на Харківщині. Окрему увагу приділили ініціативам громадських організацій, питанням доступності ті інклюзії, підвищення якості надання соціальних послуг ветеранам та посилення комунікації на всіх рівнях державних органів влади та місцевого самоврядування в області.
       
        «Наша увага до захисників і захисниць України залишається незмінною. Підтримка ветеранів є найважливішим завданням. Ми активно працюємо над розширенням спектру соціальних послуг, аби забезпечити їх гідний рівень та доступність. Для цього необхідно об'єднати зусилля на всіх рівнях. У фокусі уваги – розвиток медичної допомоги, програми реабілітації, освіти, працевлаштування. Лише завдяки консолідації зусиль на всіх рівнях зможемо домогтися потрібних результатів», – сказав заступник міністра Міністерства у справах ветеранів Руслан Приходько.
       
        У Харківській області зареєстровано понад 47 тисяч учасників бойових дій, 1669 осіб з інвалідністю внаслідок війни, понад 4000 членів сімей загиблих воїнів та 711 дітей полеглих захисників і захисниць України.
       
        «Турбота про учасників бойових дій, членів їх сімей, ветеранів війни сьогодні є одним із ключових завдань у роботі обласної військової адміністрації. Це питання перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. На Харківщині успішно впроваджено Комплексну Програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей на 2024-2028 роки. Для її реалізації у поточному році з бюджету області виділили понад 113 мільйонів гривень, загальний обсяг фінансування – майже 550 мільйонів гривень», – розповіла Віта Ковальська.
       
        Кошти спрямовані на надання одноразової грошової допомоги у розмірі 20 тисяч гривень; одноразової виплата у розмірі 50 тисяч гривень жителям області, які були позбавлені волі внаслідок ворожої агресії; передбачено відшкодування 50% вартості самостійного санаторно-курортного лікування, а також часткова грошова компенсація за виготовлення та встановлення пам'ятних знаків та надгробків на могилах загиблих або померлих воїнів. Також діє щомісячна адресна грошова допомога дітям загиблих захисників і захисниць України у розмірі 8 тисяч гривень до настання їх повноліття. Таку допомогу вже отримують 349 дітей, а суми виплат сягнули 7,5 мільйона гривень.
       
        За ініціативою Харківської обласної військової адміністрації було спрямовано додаткові кошти для завершення реконструкції центру реабілітації на базі обласного госпіталю ветеранів війни. Також від початку цього року було затверджено пілотний проєкт із зубного протезування окремих категорій військовослужбовців. На сьогодні відповідні послуги в межах програми надають у 8 медзакладах Харкова.
       
        Понад 480 жителів Харківщини, які є членами сімей загиблих захисників і захисниць України, забезпечені щомісячною адресною грошовою допомогою для покриття витрат на житлово-комунальні послуги, сума виплат сягнула 685 тисяч гривень.
       
        Крім цього, діють місцеві програми підтримки захисників і захисниць України, які реалізовані у 56 громадах Богодухівського, Ізюмського, Красноградського, Куп'янського, Лозівського, Харківського та Чугуївського районів області.
       
        За кошти державного бюджету в області також реалізується програма із забезпечення захисників і захисниць України житлом. Минулоріч відповідну субвенцію отримали понад 111 жителів Харківщини, понад 80 з них придбали нові оселі. Цьогоріч до участі в програмі вже подалися понад 150 захисників і захисниць.
       
        Наприкінці зустрічі заступник Міністра у справах ветеранів України звернувся до присутніх очільників районних військових адміністрацій, а також представників ветеранських об'єднань із пропозицією зібрати запити від громад про потреби захисників і захисниць у сфері надання соціальних послуг, котрі вимагають нагального розв'язання для їх подальшого спільного опрацювання.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання