Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець провів на Харківщині нараду щодо екологічної ситуації в регіоні

    Спільно із заступником начальника Харківської обласної адміністрації Євгеном Івановим, очільником Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, головами Державних агентств лісових та водних ресурсів, а також іншими учасниками зустрічі обговорили актуальні екологічні проблеми Харківської області та шляхи їх вирішення.
       
        «Харківщина – серед областей, які найбільше постраждали від лісових пожеж. Лише протягом минулого тижня тут зареєстровано 14 випадків. З початку року – 192 лісові пожежі на площі майже 9 тис. га. Здебільшого вони виникають через бойові дії та мінування. З понад 180 тис. га вдалося розмінувати майже 4 тис. га – це 2% лісів, де тривали бойові дії. Тому для нас дуже важливо посилити цей напрямок. Адже мінування значно ускладнює доступ рятувальників для ліквідації пожеж та усунення наслідків», - зазначив Руслан Стрілець.
       
        Серед основних питань, які підняли на зустрічі: відновлення лісів та забезпечення населення дровами; відновлення водних ресурсів області та питного водопостачання; поводження з відходами, зокрема відходами руйнації; питання у розбудові регіональної системи моніторингу довкілля та інше.
       
        Так, за словами представників обласної адміністрації, бойові дії, що призвели до руйнації Печенізького гідровузла та мостового переходу потягнули за собою негативні зміни як ландшафту, так і водного складу фауни і флори регіону.
       
        «Що стосується природно-заповідного фонду Харківщини, 108 об’єктів перебуває в окупації, 63 – безпосередньо в зоні ведення активних бойових дій. Ми говоримо про Ізюмський, Куп’янський, Харківський та Чугуївський райони. Тож, наразі, екологічні проблеми, на Харківщині, безумовно є. І ми маємо якнайшвидше відреагувати і знайти шляхи їх вирішення», - зазначив заступник голови Харківської ОВА Євген Іванов.
       
        Також, в ході робочої поїздки, Міністр відвідав Чуєво-Бабчанське лісове господарство, пошкоджене пожежами, які були спричинені ворожими обстрілами. А також зруйнований російськими ракетами лісотехнічний коледж, який лише за результатами цього навчального року випустив 108 нових фахівців.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання