Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В межах проєкту «Харківські крила» українським військовим передали другу партію дронів «Vampire»

    За кошти обласного бюджету для бійців взводу CODE 9.2 92 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка придбали ще 10 дороговартісних безпілотників. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
       
        «Ми продовжуємо програму «Харківські крила» спільно з депутатами обласної ради, з головами фракцій, із головою Харківської обласної ради. Це вже наступна партія безпілотних літальних апаратів – ще 10 дронів «Vampire». Перші результати вже є – це десятки знищеної ворожої техніки на десятки мільйонів доларів. Це сотні знищених окупантів, а головне – це збережені життя наших воїнів», – сказав Олег Синєгубов.
       
        Проєкт «Харківські крила» триватиме, наразі є відповідні домовленості та необхідне фінансування. Українські захисники й захисниці отримуватимуть наступні партії безпілотників, додав начальник Харківської ОВА.
       
        Завдяки партії ударних дронів було знищено 55 одиниць техніки окупантів та ліквідовано велику кількість особового складу, повідомив начальник розвідки 3 штурмового батальйону 92 ОШБР ЗСУ Олександр Настенко.
       
        «Зараз спека до 40 градусів. У таких умовах зневоднення настає впродовж 3-4 годин, особливо під час бою. Тому вода і боєкомплект – на сьогодні дуже актуальна проблема на позиціях. Щоб все це доставити, як правило, ворог використовує своїх військових. Вони потрапляють під артобстріли, удари FPV-дрони, під скиди. Ми це все робимо за допомогою безпілотних апаратів. Це значно скорочує втрати особового складу. Також це важливий моральний аспект, який дає можливість нашим бійцям виконувати завдання і стримувати ворога і не дати йому змоги зайняти панівні позиції та просунутися до Харкова. Ми дуже вдячні обласній військовій адміністрації й депутатському корпусу за реалізацію першої в країні такої програми. Вона вкрай важлива для нас», – сказав Олександр Настенко.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання