Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Утримання зелених насаджень є одним з основних факторів надійного та безперебійного електропостачання споживачів

    Як повідомив сьогодні в ході апаратної наради у голови районної державної адміністрації начальник району розподільчих мереж Говоруха С.М., за минулий рік та три місяці поточного року проведено роботи по зрізанню гілля дерев, порості, чагарнику, дерев вздовж ПЛ-0,4-10 кВ загальною довжиною 196,6 км (140,8 км за 2013 рік, 55,8 км за три місяці 2014 року). Виконано значні обсяги робіт, але при загальній довжині мереж, що експлуатуються, це складає близько 13%. Також Сергій Михайлович наголосив, що швидкість розростання гілок та порості складає 1-2 роки до рівня попередньої, а періодичність обслуговування ПЛ проводиться в терміни від 5 до 10 років. А тому робота по їх зрізанню повинна проводитись систематично і без зупинок. Для цього РЕМ прикладає максимум зусиль для подолання тенденції до зростання зелених насаджень в бік ПЛ.

    Крім того, деякі сільські та селищні ради слабо володіють питанням організації, своєчасного та правильного оформлення ордерів на зрізання зелених насаджень в межах населених пунктів. Тому РЕМ в таких випадках обмежується обрізанням гілок при необхідності повного зносу таких дерев.

    Залежно від населеного пункту, при умові організації заходу сільською радою, можливо б було залучити до обрізання крон дерев, видалення сухостою та зелених насаджень місцеве населення в межах власних домоволодінь, із залученням працівників РЕМ для повного відключення ліній та безпечного виконання робіт.

    «Вважаю, що крім РЕМ, роз’яснення серед місцевого населення рад могли б проводити також виконавчі комітети органів місцевого самоврядування та сприяти у попередженні супротиву мешканців окремих домоволодінь в обрізанні, в першу чергу, фруктових дерев. При виконанні таких заходів вірогідність масового пошкодження електричних мереж від падіння дерев та гілля під час складних погодних умов набагато зменшилася», - зазначив Сергій Михайлович

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання