Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Управління бюджетними коштами здійснюється в межах встановлених бюджетних повноважень

    Як наголосив 21 травня в ході апаратної наради у голови районної державної адміністрації начальник фінансового управління райдержадміністрації Ковальов О.Ф., на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року №65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету», з метою належного виконання місцевих бюджетів району та забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, інших соціальних виплат, проведення розрахунків за енергоносії в бюджетній сфері, економного і раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни прийнято розпорядження голови районної державної адміністрації від 31 березня 2014 року №89 «Про заходи щодо збалансування місцевих бюджетів у 2014 році в процесі їх виконання», яким затверджені заходи щодо виконання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України в частині врахування потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ по районному бюджету на 2014 рік та заходи щодо збалансування районного бюджету у 2014 році в процесі його виконання.

    В доповнення до цього розпорядження прийнято розпорядження голови районної державної адміністрації від 14 квітня 2014 року №108, яким затверджені заходи з економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету.

    Верховною Радою України 27 березня 2014 року внесено зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», у тому числі до показників місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин на 2014 рік. В цілому, доходна частина бюджету району державою зменшена на 2042,9 тис.грн., видатки – на 3047,7 тис.грн., дотація вирівнювання – на 949,0 тис.грн.

    Основні зміни прогнозного обсягу доходів відбулися за рахунок уточнення основних показників соціально-економічного розвитку та змін до законодавства.

    В результаті внесених змін обсяг доходів по районному бюджету зменшений на 1401,2 тис.грн., видатків – 2560,4 на тис.грн., міжбюджетних трансфертів – на 1159,2 тис.грн. проти затверджених показників.

    На бюджеті району утримується 45 закладів освіти, 2 установи охорони здоров’я (з відділеннями в кількості 13 амбулаторій та 36 ФАПів), 2 - соціального захисту і соцзабезпечення, 67 - культури, 1 - фізичної культури і спорту та 24 органи місцевого самоврядування.

    У зв’язку із значною розгалуженістю бюджетних установ на протязі багатьох років в районі основним проблемним питанням залишається виконання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України щодо стовідсоткового забезпечення в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників бюджетних установ за обов’язковими виплатами та на проведення розрахунків за енергоносії.

    Загальна сума незабезпеченості при затвердженні бюджету на 2014 рік по заробітній платі з нарахуваннями склала 16,0 млн.грн. В основному незабезпечені галузі «Освіта» та «Охорона здоров’я» районного бюджету.

    Після внесених змін до місцевих бюджетів незабезпеченість зменшилась до 14,4 млн.грн., в тому числі по галузі «Освіта» - 9,0 млн.грн. та «Охорона здоров’я» -5,4 млн.грн.

    Розпорядниками бюджетних коштів вживаються відповідні заходи та все ж вони є досить недостатніми. Пройшло 4 місяці п.р., а вжито заходів відділом освіти на 547,5 тис.грн., КЗОЗ Центр первинної медико-санітарної допомоги – 36,2 тис.грн., КУОЗ Богодухівська центральна районна лікарня – нуль.

    Враховуючи, що протягом останніх років по дорожніх картах нічого не робилося, на сьогодні гостро стоїть питання по проведенню формування оптимальної мережі бюджетних установ, їх штатів з урахуванням обсягів реальних фінансових ресурсів.

    Що стосується загальноосвітніх навчальних закладів, то при щорічному зменшенні кількості учнів чисельність працівників шкіл лишається майже незмінною. По нашому району на одного педагогічного працівника припадає близько 7 учнів, тоді коли по Україні – 9 учнів, містах обласного значення – 12 учнів. Витрати на індівудуальне навчання в 2,5 рази більше нормативу бюджетної забезпеченості. Наявність мало чисельних шкіл.

    Фактичні видатки на надання медичної допомоги в розрахунку на 1 жителя району за 2013 рік склали 661 грн, що на 24,5% більше проти обласного.

    Тому, керівникам бюджетних установ слід терміново вжити додаткових заходів, щоб уже 1 жовтня 2014 року не пояснювати підлеглим працівникам чому їм не виплачується заробітна плата.

    Вживаються заходи з економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, а саме:

    Придбання автомобілів, меблів, мобільних телефонів, ноутбуків, побутової техніки та проведення ремонту приміщень в кошторисах державних установ на 2014 рік не передбачено.

    Райдержадміністрацією з 18 березня 2014 року припинено здійснення витрат на оплату послуг мобільного зв'язку, в інших структурних підрозділах - не передбачалось.

    Вирішується питання щодо лімітів автомобілів (не більше одного). Транспортне обслуговування посадових осіб за викликом не передбачено.

    Створення нових бюджетних установ в 2014 році не передбачається.

    Виплати грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків в кошторисах установ на 2014 рік не передбачені.

    Встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників не проводиться.

    Всі виплати проводяться в межах фонду оплати праці.

    Заповнення вакантних посад не проводиться.

    Вживаються заходи щодо зменшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв. Так, проводилось відключення від опалення до закінчення опалювального сезону. Постійно здійснюється контроль за освітленням в приміщеннях.

    Розробляються заходи щодо погашення кредиторської заборгованості за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету, а також зменшення обсягу дебіторської заборгованості.

    Використання бюджетних коштів для проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, ювілеїв, тощо не передбачено.

    Планування видатків, пов’язаних із стимулюванням працівників кожної бюджетної установи, здійснюється за умови забезпечення у повному обсязі за рахунок бюджетних коштів обов’язкових виплат із заробітної плати працівникам, інших соціальних виплат та видатків на проведення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії всіх бюджетних установ, що належать до сфери управління відповідного розпорядника бюджетних коштів.

    Управління бюджетними коштами здійснюється в межах встановлених бюджетних повноважень.
    «Забезпечується внутрішній контроль за повнотою надходжень, взяттям бюджетних зобов’язань розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня і витрачанням ними бюджетних коштів», - зазначив у своєму виступі Олександр Федорович.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання