Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Органи державної влади та органи місцевого самоврядування повинні дотримуватися механізму звільнення з роботи у зв'язку притягненням до відповідальності за корупційні правопорушення

    Зауважила завідувач сектора з питань взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату районної державної адміністрації І.О.Повойко на апаратній нараді у голови районної державної адміністрації.

    Антикорупційним законодавством для осіб, які його порушують передбачено 4 види відповідальності – кримінальна, цивільно-правова, адміністративна та дисциплінарна. При цьому, відомості про осіб, які притягнуті до відповідальності за корупційні правопорушення, заносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Реєстр формується та ведеться Міністерством юстиції України. Крім того, особи, яких притягнуто до кримінальної чи адміністративної відповідальності, підлягають звільненню з відповідних посад, про що державні органи та органи місцевого самоврядування повинні інформувати Національне агентство України з питань державної служби. Порядок інформування Нацдержслужби України про осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які звільнені у зв'язку з притягненням до відповідальності за корупційне правопорушення, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 №1072. Порядком передбачено, що Нацдержслужба України подає щокварталу до 5 числа наступного місяця Кабінету Міністрів України узагальнену інформацію про осіб з висновками та пропозиціями. Також Нацдержслужба та Мін'юст України проводять щокварталу звірку переліку осіб з відомостями, що містяться в Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання