Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Стан взаємодії районної державної адміністрації та Богодухівського РВ ГУ МВС України в Харківській області у сфері забезпечення дотримання норм Конституції і законів України, забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод громадян вважається позитивним

    Зауважила під час доповіді на засіданні колегії райдержадміністрації завідувач сектора з питань взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації І.О.Повойко.

    Так, в районі розроблена та затверджена рішенням VI сесії VI скликання Богодухівської районної ради від 29 квітня 2011 року №113-VI комплексна Програма профілактики правопорушень у Богодухівському районі на 2011-2015 роки. Зокрема, програмою заплановані заходи щодо формування позитивного іміджу правоохоронних органів та сприяння їх матеріально-технічному забезпеченню.

    Стан виконання комплексної Програми розглядався 29 травня 2014 року на колегії районної державної адміністрації та 19 грудня 2014 року на позачерговій сесії районної ради.

    Забезпечується виконання доручень центральних органів виконавчої влади стосовно взаємодії місцевих органів виконавчої влади з правоохоронними органами району.

    У засіданнях колегій, апаратних нарадах у голови районної державної адміністрації, семінар-нарадах з керівниками органів місцевого самоврядування району беруть участь начальник Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області та його заступники.

    У районі налагоджене систематичне інформування районної державної адміністрації з боку Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області щодо стану громадського порядку, кримінальних правопорушень та подій, зареєстрованих на території району. Інформація надається за добу у вигляді довідки та за місяць у вигляді аналізу роботи.

    Протягом 2014 року Богодухівським РВ ГУМВС України в Харківській області відсоток зареєстрованих в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події зріс на 5,3% (2014 рік – 3099 та 2013 рік - 2942), з яких внесено до ЄРДР - 765 (2013 рік – 877), що становить майже кожне 4 звернення. Кількість зареєстрованих злочинів в Єдиному реєстрі досудових розслідувань у 2014 році порівняно з аналогічним періодом 2013 року зменшилась на 12,8%.

    Кримінальною міліцією у справах дітей Богодухівського РВ ГУ МВС України в Харківській області спільно зі службою у справах дітей районної державної адміністрації забезпечено своєчасне виявлення неблагополучних сімей, їх облік і систематичну перевірку умов утримання та виховання в них неповнолітніх.

    Зменшилась кількість кримінальних правопорушень за участю неповнолітніх на 55,5%, за 2014 рік скоєно 4, за період 2013 року - 9.

    Проведені цільові заходи щодо протидії корупції, хабарництву, захисту бюджетних коштів.

    Службою по боротьбі з економічними злочинами Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області протягом 2014 року порушено 37 кримінальних правопорушень. Зібрано 2 матеріали за ознаками порушення Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». До суду направлено з обвинувальним висновком 26 кримінальних правопорушень, з яких 3 кримінальні правопорушення минулих років.

    Відповідно до діючого законодавства на даний час в районі зареєстровано 3 громадські формування з охорони громадського порядку з загальною кількістю 37 членів (ГФ з ОГП «ВАРТОВІ БОГОДУХОВА та ГФ з ОГП «ГРОМАДСЬКА САМООБОРОНА «ФОРТЕЦЯ» - територія Богодухівської міської ради; громадське формування з ОГП на території Сіннянської сільської ради). Всі інші громадські формування, які зареєстровані рішеннями органів місцевого самоврядування, але рішення про реєстрацію не внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців порушують діюче законодавство, тому що згідно з абзацом 8 статті 6 Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», після реєстрації громадське формування набуває статусу юридичної особи.

    Члени громадських формувань повинні пройти відповідну правову та спеціальну підготовку в органах внутрішніх справ, мати посвідчення члена громадського формування. Не можуть бути бути членами зазначених громадських формувань особи, які порушують громадський порядок, особи, судимість з яких не знята або не погашена у встановленому законом порядку, та раніше засуджені за умисні злочини, хворі на хронічний алкоголізм і наркоманію, визнані в судовому порядку недієздатними чи обмежено дієздатними, та інші особи у випадках, передбачених законами України.

    Потребує подальшого вдосконалення робота з громадськими формуваннями з охорони громадського порядку.

    З метою забезпечення ефективної роботиБогодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області у липні 2014 року працівники міліції від ГУ МВС України в Харківській області отримали нового спеціалізованого автомобіля для надання правоохоронних послуг рівної якості як мешканцям міста, так і мешканцям сільських населених пунктів.

    Під час проведення масових заходів забезпечено охорону громадського порядку, порушень громадського порядку не зафіксовано.

    Діяльність правоохоронних органів широко висвітлюється в засобах масової інформації.

    Так, у районній газеті «Маяк» запроваджені рубрики «На міліцейській хвилі», «102 інформує», «Знайомтесь, ваш дільничний», в яких висвітлюється діяльність правоохоронних органів у сфері запобігання правопорушенням.

    З метою забезпечення дієвої взаємодії районної державної адміністрації з інформаційними службами правоохоронних органів Богодухівського району головою районної державної адміністрації 23 серпня 2013 року затверджено План заходів щодо систематичного висвітлення роботи Богодухівської районної державної адміністрації у взаємодії з органами прокуратури, іншими правоохоронними органами.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання