Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Потрібно переходити до конструктивних методів роботи

    Акцентував під час засідання районної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад голова райдержадміністрації В.А.Шаров.

    Чергове засідання групи відбулося 05 червня за участю її персонального складу, керівників органів місцевого самоврядування, депутатів райради та облради, представників громадської організації «Спільна справа – Слобожанщина» та районної організації політичної партії «Удар».

    Обговорення питання об’єднання відбувалося через призму фінансових аспектів. Кожен з присутніх мав перед собою роздатковий матеріал – таблиці з розрахунковими показниками фінансового ресурсу територіальних громад району, який стовідсотково роз’яснював перспективу на доходи і видатки на 2016 рік.

    Як зауважив начальник фінансового управління райдержадміністрації, О.Ф.Ковальов, розрахунки зроблені на базі фактичних надходжень попередніх років і в результаті цього спрогнозовані очікувані видатки на майбутнє по кожній громаді.

    Начальник районного управління юстиції в Харківській області А.І.Бородавка пояснив куди будуть зараховані 60% податку на доходи фізичних осіб, якщо громади не об’єднаються (відповідно до ст. 64 Бюджетного кодексу). Знову Анатолій Іванович нагадав про те, що проігнорувавши цей процес, можна втратити кошти, які передбачені на розвиток громад.

    Кожен керівник органу місцевого самоврядування висловив своє бачення об’єднання територіальних громад: майже половина керівників схвалила наявність однієї територіальної громади, по інших радах відбудуться додаткові громадські слухання з цього питання, хтось бачить своє об’єднання з сусідніми радами.

    Жвавим і напруженим був діалог цього разу. І все ж в суттєвому питанні члени засідання дійшли згоди – примус до об’єднання недопустимий, він не дасть бажаного кінцевого результату. Лише через роз’яснення, аргументи, вивчення законодавчої бази можна донести до населення переваги адміністративно-територіальної реформи.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання