Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Інформація щодо професійної реабілітації учасників АТО з числа інвалідів

    Учасники антитерористичної операції з числа інвалідів мають можливість отримувати послуги з професійної реабілітації на базі діючих центрів професійної реабілітації, що діють в системі Міністерства соціальної політики України та органів соціального захисту населення.

    Професійна реабілітація поєднує професійне навчання з заходами соціальної, психологічної реабілітації та медичного супроводу. Під час проведення заходів з соціальної та психологічної реабілітації організовуються відповідні тестування, індивідуальні консультації психологів та соціальних працівників, тренінгові заняття з розвитку навичок спілкування, саморегуляції, мотивації до навчання та працевлаштування, налаштування на досягнення успіху. Медичний супровід в закладах професійної реабілітації здійснюють лікарі в залежності від нозологічної групи. З метою стабілізації або підвищення реабілітаційного потенціалу інваліда застосовуються методи фізіотерапії, лікувальної фізкультури та спорту, бальнеолікування, гідрокінезотерапії, масажу, танцювально-рухової терапії, ароматерапії.

    В Україні діє мережа закладів професійної реабілітації інвалідів. Зокрема, до діючих центрів професійної реабілітації належать:

    - Всеукраїнський центр професійної реабілітації (с. Лютіж Київської області);

    - Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів “Поділля” (м. Вінниця);

    - Буковинський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів (м. Чернівці);

    - Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів (м. Львів) та інші.

    Вибір професії залежить від бажання інваліда, його інтересів, здібностей та стану здоров’я. Перед тим, як обирати професію та навчальний заклад, необхідно заздалегідь отримати медичну консультацію щодо можливості навчатися та працювати за обраною спеціальністю. Тільки лікарі можуть кваліфіковано надати заключний висновок щодо професійної придатності, про що робиться відповідний запис в індивідуальній програмі реабілітації інваліда, яку видає МСЕК.

    З правилами прийому абітурієнтів до навчальних закладів системи Міністерства соціальної політики України можна ознайомитись в управлінні соціального захисту населення за адресою: м. Богодухів, вул. Чернієнко, 6, каб. 14. Довідки за телефоном 3-33-23.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання