Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Богодухівський районний центр зайнятості допомагає працевлаштуватись демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО

    18 червня в Богодухівському районному центрі зайнятості відбувся семінар «Техніка пошуку роботи. Співбесіда з роботодавцем» для демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції. До роботи семінару залучені соціальні партнери служби зайнятості: начальник відділу Держземагентства в Богодухівському районі Торяник Н.В., заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділення Богодухівського ОМВК Кузнецов В.В., начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових катерій УСЗН Богодухівської РДА Малецька А.В.

    Під час семінару акцентувалося на тому, що співбесіда з роботодавцем є основним методом оцінки та відбору кандидатів при влаштуванні на роботу. Успіх чи неуспіх залежить як від професійних якостей (освіта, досвід, кваліфікація тощо), так і від того, як кандидат зарекомендує себе на співбесіді. Співбесіда – це розмова рівних людей, у кожного з яких є своя позиція, що має право на існування, і певне коло інтересів, яке може стати спільним.

    Практичні поради для учасників семінару щодо досвіду працевлаштування та співбесіди з роботодавцем надали колишні безробітні з числа демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції, які працевлаштувались за направленням служби зайнятості протягом квітня - травня поточного року та завітали на семінар.

    Учасникам заходу надана інформація про права та обов'язки безробітних, порядок виплати допомоги по безробіттю, послуги, які надаються службою зайнятості, стан ринку праці регіону, основні положення Закону України «Про зайнятість населення».

    Під час семінару присутні демобілізовані військовослужбовці та учасники антитерористичної операції також ознайомились з просторовими зонами центру зайнятості, особливостями роботи з тач-скріном, веб-порталом Державної служби зайнятості, порталом «Труд», а також з описами професій та паспортами підприємств.

    З корисною і потрібною інформацією ознайомили демобілізованих соціальні партнери служби зайнятості. Так, заступник військового комісара розповів присутнім про можливість та умови проходження військової служби за контрактом, а саме про можливість вибору місця проходження військової служби, посади та заробітну плату; начальник відділу Держземагентства надала інформацію про надання учасникам антитерористичної операції в Україні права на безоплатне отримання земельних ділянок, начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових катерій УСЗН Богодухівської РДА проінформувала про можливість проходження реабілітації військовослужбовцями, які брали участь в АТО, та членів їх сімей, користування оздоровчими послугами, на організацію яких державою виділено кошти.

    Нині на обліку в Богодухівському районному центрі зайнятості перебувають 9 демобілізованих. До кожного з них фахівці центру зайнятості мають індивідуальний підхід, результатом якого буде працевлаштування.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання