Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки

    Урядом встановлено скорочені терміни надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також розмір плати за їх надання. Відповідну постанову № 190 Кабінет Міністрів України прийняв 8 квітня 2015, і цей документ набув чинності 22 червня поточного року.

    Згідно із нововведеннями, у скорочені строки передбачено: 

    - державну реєстрацію права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухомість, та державну реєстрацію права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс — за 5 робочих днів; 

    - державну реєстрацію речових прав на нерухомість — за 3 робочі дні; 

    - надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухомість у паперовій формі — впродовж однієї години з моменту реєстрації заяви.

    Плата стягується в подвійному розмірі адміністративного збору чи плати за надання відповідної інформації, а за державну реєстрацію обтяжень упродовж 2-х годин з моменту реєстрації заяви — у розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяження.

    Плата за терміновість вноситься додатково до адміністративного збору, плати за отримання витягу з Державного реєстру речових прав, який видається за результатами реєстрації прав на нерухомість та їх обтяжень, плати за отримання інформації з Державного реєстру речових прав, справляння яких передбачено законодавством.

    Зазначені послуги здійснюються державним реєстратором у скорочені строки виключно за заявою, форма та вимоги до заповнення якої встановлюються Міністерством юстиції. У разі відмови в проведенні державної реєстрації у випадках, передбачених законодавством, плата за надання таких послуг у скорочені строки не повертається. Також не повертаються кошти, якщо відсутня інформація про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження у Державному реєстрі прав і реєстрах, до яких до 2013 року вносилася відповідна інформація (Реєстр прав власності на нерухоме майно, Єдиний реєстр заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державний реєстр іпотек, Державний реєстр обтяжень рухомого майна). Коли ж ненадання послуг у скорочені строки сталося з вини державного реєстратора плата за терміновість повертається заявникові.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання