Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Здійснення виконавчим комітетом міської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

    Під час доповіді Богодухівський міський голова Наталія Іванівна Олексенко зазначила що бюджет міської ради в 2014 році в цілому по доходах виконаний на 97,2 % до затверджених показників з урахуванням змін. Основним джерелом доходів бюджету є податок з доходів фізичних осіб, який займає 62,6% в обсязі власних та закріплених доходів. Плата за землю становить 30,9% загального фонду міського бюджету.

    Відповідно до ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» здійснювався постійний контроль за надходженнями до бюджету місцевих податків і зборів (орендної плати за комунальне майно і землю, комунального податку та інших податків та платежів).

    У власності територіальної громади знаходяться 613 об’єктів рухомого і нерухомого майна. Плата за землю становить 30,9% загального фонду міського бюджету. З неї нараховано за оренду землі 2198,7 тис.грн за 179 договорами. Протягом 2014 року укладено 34 договорів оренди землі, 12 орендованих земельних ділянок продано, отримано від продажу 1300,6 тис.грн.

    У сфері тарифної політики міська рада дотримується Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та відповідних постанов Кабінету Міністрів України з питань тарифоутворення. У даний час діють встановлені виконавчим комітетом міської ради 22 тарифи на 8 комунальних послуг та 120 тарифів на послуги з утримання будинків і споруд, а також прибудинкової території.

    Крім того, затверджено ціни на інші послуги та роботи, які надають КП «Богодухіввода» та КП «Богодухівжитло». Підприємства житлово-комунального господарства надають послуги з водопостачання, водовідведення, вивезення, знешкодження (захоронення) побутових відходів, з експлуатації та ремонту житла, благоустрою міста.

    На земельній ділянці загальною площею 5,5650 га, переданій КП «Богодухівжитло» в постійне користування відповідно до Державного акту, проводиться будівництво Комплексу з управління комунальними відходами в м. Богодухів. Замовником будівництва є управління капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації. Фінансування робіт в 2014 році здійснюється в обсягах та із джерел, визначених рішеннями Харківської обласної ради. Завершення будівництва Комплексу та введення його в експлуатацію заплановано на листопад 2015 року.

    Житлове господарство комунальної власності налічує 110 житлових будинків, які знаходяться на балансі КП "Богодухівжитло". Послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій надаються 1429 абонентам.

    Здійснюється облік громадян, які відповідно до чинного законодавства потребують поліпшення житлових умов. Станом на 01 січня 2015 року на квартирному обліку перебуває 197 сімей, з них: 15 - на позачергове одержання житла (учасники ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС I категорії, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти-сироти, молоді спеціалісти), 90 - на першочергове (багатодітні сім’ї, матері-одиначки, учасники бойових дій тощо), 92 - в порядку загальної черги. У 2013-2014 роках міською радою було забезпечено житловими приміщеннями 4 сім’ї пільгової категорії, які тривалий час перебували на квартирному обліку. Міською радою в повному обсязі надана інформація для внесення до єдиного Державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

    У міській раді розроблена дислокація торговельних підприємств, підприємств громадського харчування та побуту. На сьогодні в місті працюють 158 приватних магазинів та кіосків, 15 приватних аптек і ветаптек, 12 закладів громадського харчування, 36 об'єктів побутового обслуговування населення, 9 автозаправок. На території міста працює три ринки: ТОВ „Богодухівський ринок”, Богодухівський громадський кооператив „Підприємець”(торговельний майданчик на 125 місць), ПП «Гранд» (торгівля сільськогосподарською продукцією).

    Взаємовідносини міської ради з суб’єктами підприємницької діяльності базуються на підставі положень, затверджених відповідно до Податкового кодексу України та інших нормативно-правових актів. Протягом 2014 року відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» міською радою прийнято 12 регуляторних актів.

    Повноваження щодо встановлення за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи, розташованих на території міської ради підприємств, установ та організацій сфери обслуговування виконуються. Режими роботи суб’єктів підприємницької діяльності узгоджуються.

    Загальна довжина маршрутів міських пасажироперевезень складає 29 км. Щоденно на маршрутах загального користування працюють 5 автобусів. На всі маршрути міською радою затверджені графіки руху і тарифи. Виконавчим комітетом міської ради для перевізників погоджені графіки руху автобусів, встановлюються та переглядаються тарифи.

    Для виконання делегованих повноважень щодо вирішення земельних спорів при виконкомі міської ради створена відповідна комісія, якою в 2014 році було проведено 10 засідань.

    Проводиться робота з виявлення земельних ділянок, які не використовуються або право використання яких потребує документального оформлення. Виготовлено державний акт на право постійного користування земельною ділянкою для розміщення звалища твердих побутових відходів. У процесі розробки знаходиться проект відведення земельної ділянки для розміщення звалища рідких побутових відходів.

    В питанні делегованих повноважень міської ради щодо організації та здійснення землеустрою, виготовлення відповідної документації із землеустрою існує низка невирішених проблем, пов’язаних з неврегульованістю на державному рівні питань зміни меж населених пунктів, інвентаризації земель та відсутністю в міському бюджеті необхідних коштів на виконання перерахованих робіт.

    Виконавчим комітетом міської ради розроблено План евакуації населення м. Богодухова у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, План цивільної оборони м. Богодухова та Схему оповіщення і зв’язку у робочий та неробочий час.

    Рішенням виконавчого комітету міської ради створено комісію з розгляду справ про адміністративні правопорушення. Комісія здійснює свою роботу регулярно. Так, за 2014 рік на засіданнях комісії було розглянуто 31 справи та накладено стягнень на суму 6362 грн.

    Виконавчим комітетом міської ради проводиться робота щодо створення необхідних умов для виховання дітей, підлітків та молоді, розвитку їх фізичних та розумових здібностей, продуктивної праці учнівської молоді за місцем проживання та в місцях масового відпочинку. Здійснюється відповідна робота щодо доступності, розвитку всіх видів освіти в мережі освітніх закладів та соціальних гарантій, передбачених законодавством України.

    Міській раді належать 6 комунальних дошкільних навчальних закладів, у яких працює 24 групи та виховується 607 дітей. У полі зору міської ради знаходяться питання комплектації закладів освіти педагогічними кадрами, обслуговуючим персоналом. Кількісний склад працівників освіти відповідає потребам.

    Організована робота щодо запобігання бездоглядності дітей, спільно із службою у справах дітей райдержадміністрації проводяться рейди з метою виявлення дітей, які бродяжать та жебракують. Безпритульних та бездоглядних дітей на території міської ради не виявлено.

    До сфери підпорядкування міської ради належать Семеноярські сільський клуб та бібліотека-філія, приміщення яких газифіковано.

    Значна увага приділяється розвитку фізичної культури і спорту. З цією метою діє відповідна міська програма, виділяються необхідні кошти. Так, у 2015 році на ремонт підпірної стіни стадіону «Колос» з міського бюджету витрачено 50,0 тис.грн.

    Вживалися заходи щодо забезпечення системної роботи із зверненнями громадян як пріоритетного напрямку діяльності міської ради.

    В цілому до міської ради протягом 2014 року надійшло 801 звернення, що на 15% більше порівняно з 2013 роком. З них поштою – 256, що становить 32% від їх загальної кількості, 545 звернення або 68% надано на особистих прийомах. Із загальної кількості питань (816), порушених у зверненнях громадян, що надійшли до міської ради протягом 2014 року, 58% питань вирішено позитивно, 42% - надані відповідні роз’яснення.

    У практиці роботи міської ради - проведення зустрічей з населенням (сходок), в яких беруть участь депутати, керівники комунальних підприємств. Так, у 2013-2014 роках проведено 28 сходок громадян.

    Наприкінці міський голова зазначила, що аналіз стану здійснення виконавчим комітетом Богодухівської міської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади свідчить про використання ним усіх реальних можливостей для удосконалення роботи, спрямованої на вирішення усіх питань життєдіяльності громади.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання