Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В районі триває робота щодо виконання вимог Закону України «Про відходи»

    Про це під час колегії, виступаючи з питання «Про стан поводження з твердими побутовими відходами на території району» зазначила начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту районної державної адміністрації Т.М. Масалітіна

    Тетяна Михайлівна доповіла, що згідно з положеннями Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (стаття 30) вирішення питань збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів належить до компетенції виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

    Тверді побутові відходи, які утворюють місцеві громади, є проблемою, яка потребує термінового вирішення.

    На даний час основним методом управління відходами є не переробка, а захоронення відходів на сміттєзвалищі. А це найбільш неефективна технологія поводження з ТПВ.

    Тому, у 2014 році на земельній ділянці існуючого сміттєзвалища розпочато будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами м. Богодухів, яке планується завершити в цьому році. Потужність Комплексу – 30 тис.м.куб. на рік.

    Станом на 20 червня 2015 року на підставі договорів з КП «Богодухівжитло» на єдине санкціоноване сміттєзвалище району з території місцевих рад вивезено для захоронення 6190,7 м.куб. твердих побутових відходів, безпосередньо міською радою - 299,7 м.куб., Петропавлівською – 63 м.куб., Павлівською – 12 м.куб., Сазоно-Баланівською – 25 м.куб., Зарябинською – 4 м.куб., Червононивською – 5 м.куб. сільськими радами, Шарівською селищною радою – 12 м.куб.

    В Крисинській сільській раді вивезення та захоронення сміття здійснюється комунальним підприємством «Вільшанське» на сміттєзвалище, яке знаходиться за межами району (в цьому році вивезено 220 м.куб. сміття).

    Постійна робота із збирання твердих побутових відходів організована тільки в 8 вищезазначених радах, в інших 15 радах не забезпечується виконання Закону України «Про відходи».

    В обговоренні питання взяли участь Богодухівський міський голова, член колегії Н.І.Олексенко та виконуюча обов'язки Крисинcького сільського голови Н.А. Жданюк.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання