Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації повідомляє:

    З 01.01.2016 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 № 911-VIII, яким передбачається зміни умови надання окремих видів соціальної допомоги.

    Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновлювачам, матері (батьку) у разі смерті одного з батьків, які мають дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, а також вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» від 21 листопада 1992 року № 2811-XII, призначається на шість місяців у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Також право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.

    Якщо одинокі особи звернулися за продовженням допомоги із врахуванням доходу в 2015 році і період виплати придає на 2016 рік, виплата допомоги особам із врахування підвищеного розміру продовжується до закінчення періоду із врахуванням підвищеного розміру продовжується до закінчення призначення без їх звернення до управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації. З метою соціального захисту дітей, які виховуються одинокими батьками Урядовим рішенням збережено право на отримання з 1 січня 2016 року допомоги на дітей одиноким матерям, які звернуться за її продовження за новими умовами у періоді з січня по березень 2016 року. Такі громадяни повинні надати:

    - заяву та декларацію про доходи та майновий стан осіб, що звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги;

    - довідка про проживання дитини з матір'ю, видана за місцем проживання сім'ї. У разі коли дитина навчається за межами населеного пункту, в якому проживає мати, і не перебуває на повному державному утриманні, замість довідки про проживання дитини з матір'ю подається довідка з місця проживання матері та довідка з місця проживання та навчання дитини;

    - довідки про доходи кожного члена сім’ї за 6 місяців (липень - грудень 2015 року).

    При собі мати оригінали документів (пасторти, ідентифікаційні коди, свідоцтва про народження дітей).

    Особи, які звернуться за призначенням допомоги на дітей одиноким матерям вперше або за продовженням виплати після 31 березня 2016 року, допомога призначатиметься з місяця звернення і доходи сім’ї визначатимуться за 6 місяців , що передують місяцю звернення за допомогою.

    Звернтаємо Вашу увагу, що жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має.

    Якщо діти навчаються за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації, виплата допомоги на дітей одиноким матерям продовжується на підставі довідки навчального закладу - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, що поновлюються кожного навчального року, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

    Тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів відповідно до «Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 №189 призначається кожні шість місяців починаючи з місяця в якому подано заяву з усіма необхідними документами. У разі коли до заяви не додані всі необхідні документи, орган соціального захисту населення повідомляє одержувачу про те, які документи повинні бути подані протягом місяця.

    З метою соціального захисту дітей, Урядовим рішенням збережено право на отримання з 1 січня 2016 року тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, які звернуться за її продовження за новими умовами у періоді з січня по березень 2016 року.

    Тимчасова допомога призначається дитині віком до 18 років. Тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів надаватиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

    Якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менший від мінімального розміру аліментів на одну дитину, що передбачений частиною другою статті 182 Сімейного кодексу України, тимчасова допомога призначається в розмірі різниці між визначеним розміром аліментів і сумою, що становить 30 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку. У такому випадку, подається довідка про розмір сплачених аліментів.

    Для призначення допомоги необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації та надати такі документи:

    - заяву та декларацію про доходи та майновий стан осіб, що звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги;

    - довідка про проживання дитини з матір'ю, видана за місцем проживання сім'ї. У разі коли дитина навчається за межами населеного пункту, в якому проживає мати, і не перебуває на повному державному утриманні, замість довідки про проживання дитини з матір'ю подається довідка з місця проживання матері та довідка з місця проживання та навчання дитини;

    - копію свідоцтва про народження дитини;

    - довідки про доходи кожного члена сім’ї за 6 місяців (липень-грудень 2015 року).

    Залежно від підстав, на яких призначається тимчасова допомога, додатково подаються такі документи:

    - рішення суду (виконавчий лист) про стягнення з одного з батьків аліментів на дитину; довідка державної виконавчої служби, що підтверджує факт несплати аліментів одним з батьків протягом шести місяців, що передують місяцю звернення;

    - довідка відповідної установи про здійснення стосовно одного з батьків кримінального провадження або про його перебування на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, визнання його в установленому порядку недієздатним, а також перебування на строковій військовій службі;

    - повідомлення органу внутрішніх справ про те, що місце проживання (перебування) одного з батьків дитини не встановлено.

    При собі мати оригінали документів (пасторти, ідентифікаційні коди, свідоцтва про народження дітей).

    Про виникнення обставин, які можуть впливати на припинення допомоги одержувачі зобов'язані повідомити у десятиденний строк управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання