Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулась нарада з автоперевізниками

    17 лютого у голови районної державної адміністрації В.А. Шарова відбулася нарада за участю першого заступника голови районної державної адміністрації В.В. Зирянової, голови районної ради С.Ф. Панова, міського голови М.В. Голуба, начальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Н.В. Жижирій, начальника фінансового управління районної державної адміністрації О.Ф. Ковальова з суб’єктами господарювання-пасажирськими перевізниками міських та приміських автобусних маршрутів.

    Нарадою охоплений широкий спектр питань з організації пасажирських перевезень на міських та приміських маршрутах Богодухівського району.

    Посилаючись на лист Мінсоцполітики України, Н.В. Жижирій зазначила, що під час підготовки проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та пов’язаних з цим змін до законодавства, пропонувалося визначити право органів місцевого самоврядування за їх рішенням за рахунок коштів місцевого бюджету надавати пільговий проїзд окремим категоріям громадян. У процесі доопрацювання внесених Кабінетом Міністрів України законопроектів у Верховній Раді України ухвалено рішення щодо збереження у законодавстві права на пільговий проїзд окремих категорій громадян із покриттям цих видатків за рахунок державного бюджету. Разом з цим в Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені. З метою врегулювання цього питання Мінсоцполітики звернулося до Прем’єр міністра України А.П. Яценюка з проханням доручити Міністерству фінансів терміново підготувати зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та передбачити відповідні видатки для фінансового забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян.

    Запрошені на засідання представники перевізників В.О. Кущ, С.М. Дубинка та О.М. Тарасенко у своїх виступах акцентували увагу на тому, що відсутність компенсації за перевезення пільговиків негативно впливає як на розвиток підприємств, оновлення рухомого складу, так, зрештою, і на безпеку пасажирських перевезень.

    Також під час наради обговорене питання можливості відшкодування з районного бюджету компенсаційних виплат за пільгове перевезення.

    Перший заступник голови районної державної адміністрації В.В. Зирянова наголосила, що висловлені пропозиції та думки будуть враховані керівництвом районної державної адміністрації, яке найбільш зацікавлене у тому, щоб пасажирські перевезення в районі виконувалися чітко з урахуванням потреб мешканців кожного населеного пункту, у тому числі громадян пільгових категорій.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання