Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Колдоговірна кампанія – 2017

         Колективний договір в Україні укладається на основі чинного законодавства, прийнятих сторонами зобов'язань з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів трудящих, власників та уповноважених ними органів.
         Колективний договір необхідно укладати, щоб відстояти трудові права працівників та поліпшити їх соціально-економічне становище. В сучасних умовах, колективний договір підприємства, установи, організації є тим самим нормативно-правовим актом, який робить можливою повноцінну реалізацію норм законодавства щодо трудових, виробничих, соціальних відносин між найманими працівниками та роботодавцями.
         Коли мова йде про колективні переговори, необхідно пам’ятати, що обидві сторони, які беруть у них участь, об’єднує спільний інтерес: успішний розвиток підприємства, установи, організації, який забезпечує стабільне джерело доходів. Жодна із сторін не зацікавлена в діях, що можуть розбалансувати роботу підприємства. Конституція України закріпила право кожного громадянина на працю та гарантії реалізації цих прав. Крім того, колективний договір є дієвим інструментом соціального захисту працівників в процесі виробництва та стимулом дотримання роботодавцями вимог чинного трудового законодавства та інших питань соціальної політики.
         При розробці колдоговорів обов’язково мають бути додержані в якості мінімальних гарантій норми законодавства про працю, а також положення Генеральної, галузевих угод, Територіальної угоди. Особливу увагу слід приділити питанням розвитку виробництва, забезпечення повної зайнятості, оплати праці та недопущення заборгованості з виплати заробітної плати, охорони праці, соціального захисту працюючих. Незамінність колективного договору визначається тим, що до нього обов’язково включають норми, які, згідно з чинними законодавчими актами, мають бути закріплені і конкретизовані тільки в цьому локальному нормативному акті, наприклад, згідно ст.115 КЗпП України – строки виплати заробітної плати, статті 7 Закону України «Про відпустки» - конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці, ст. 20 Закону України «Про охорону праці» – розробка комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійного захворювання, аваріям і пожежам, визначення обсягів та джерел фінансування зазначених заходів тощо.
         Нагадуємо, що повідомну реєстрацію колективних договорів, змін та доповнень до них проводить управління та соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації.
         З метою надання консультативної допомоги з питань особливостей укладання колективних договорів у 2017 році надаємо методичні рекомендації (тел. 3 33 93 відділ з питань праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації).


    Законодавчі новації в оплаті праці

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання