Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Первоцвіти чекають нашої допомоги!

         Поступово наші ліси збіднюються на ці чудові створіння природи (первоцвіт, підсніжник, пролісок, мати-й-мачуха, сон-трава, конвалія, медунка, горицвіт весняний, білоцвіт). Усі види первоцвітів (ранньоквітучих весняних рослин) занесені до Червоної книги і їх кількість у природі щороку зменшується.
         Масова всеукраїнська екологічна акція державних природоохоронних та правоохоронних органів та екологічних громадських організацій «Операція «Первоцвіт», яка проводиться щорічно в Україні в лютому-квітні, спрямована на припинення незаконного збирання, транспортування та продажу рідкісних ранньоквітучих рослин.
         За порушення Порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за ст. 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
         За порушення чи погіршення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, а також порушення умов утримання (вирощування) рослин цих видів у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках, інших спеціально створених штучних умовах, що призвело до їх загибелі та пошкодження, накладається за ст. 90 КУпАП штраф на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.
         Звертаємось до екологічної свідомості громадян: закон оберігатиме природу тоді і тільки тоді, коли кожна людина шануватиме його, цінуватиме кожну рослину, занесену до Червоної книги.
         Пам’ятайте, що зберігаючи життя квітам, ви прикрашаєте своє!


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Липень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930311234

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання