Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Спільно з ЮНІСЕФ покращуємо умови для дітей, які навчаються у «Школі Супергероїв» – Віта Ковальська

    «Школа Супергероїв» – це сучасний освітній простір, створений під патронатом першої леді України Олени Зеленської на базі одного із медзакладів Харкова. Тут навчаються діти, які довгий час перебувають на стаціонарному лікуванні. Заступниця начальника Харківської ОВА з робочим візитом відвідала заклад, оглянула приміщення школи та поспілкувалася із персоналом.
       
        У харківській «Школі Супергероїв» вчаться діти дошкільного віку, учні початкової школи, учні 5-11 класів та діти, що здобувають професійну й фахову передвищу освіту. Протягом 2023-2024 навчального року освітні послуги отримали понад 700 «супергеройчиків». Для них було проведено понад 5000 уроків.
       
        Проведення «живих» уроків для дітей «Школи Супергероїв» є вкрай важливим, адже спілкування з учителем не через монітор комп’ютера приносить позитивні емоції і покращує якість знань. У закладі облаштовано укриття, є ігрова зона та зона відпочинку, мінібібліотека, сучасні парти, мультимедійний комплекс з планшетами для кожної дитини.
       
        «Завдяки ініціативі організатора проєкту Євгенії Смірнової та підтримці першої леді України Олени Зеленській маленькі герої, які борються з важкими недугами, мають змогу отримувати якісну освіту, розвиватися й спілкуватися з однолітками. Я дуже вдячна персоналу «Школи Супергероїв» за злагоджену роботу в умовах воєнного стану, стійкість та професіоналізм. Забезпечення дітей всім необхідним – наше першочергове завдання. Це питання перебуває на контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Спільно з ЮНІСЕФ покращуємо умови для учнів «Школи Супергероїв» – розширюємо освітній простір для більш комфортного та безперебійного навчання дітей», – розповіла Віта Ковальська.
       
        Нагадаємо, наразі в Україні функціонують 11 «Шкіл Супергероїв». У 2023 році в усіх осередках навчались понад 10 000 дітей, для них провели майже 80 тисяч уроків. Більше третини занять відбулася наживо в областях близьких до лінії фронту – Дніпропетровській, Харківській, Миколаївській.
       
        Завдяки підтримці першої леді, у 2022 році «Школа супергероїв» отримала державну підтримку та почала повноцінно працювати як державна установа. Фундація Олени Зеленської долучається до створення шести нових «Шкіл Супергероїв» в Україні у 2024 році. Новостворені заклади будуть розташовані при лікарнях у Вінниці, Кривому Розі, Рівному, Львові, Одесі та Полтаві.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Червень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    272829303112
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання