Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині ухвалили низку рішень щодо грошової допомоги Захисникам і Захисницям України та членам їхніх сімей

    Відповідні рішення ухвалили під час позачергової сесії Харківської обласної ради.
       
        Начальник Харківської ОВА поінформував депутатів про оперативну ситуацію та проекти, над якими працюють структурні підрозділи адміністрації.
       
        «Захисники й Захисниці України, а також їхні родини потребують всебічної підтримки не лише від держави, а й від місцевих органів влади. Ініціювали низку важливих рішень, спрямованих на допомогу нашим військовослужбовцям та їх сім'ям. Дякую депутатам обласної ради за підтримку пропозицій та плідну співпрацю», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
       
        В межах Комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки депутати обласної ради ухвалили рішення про надання одноразової грошової допомоги Захисникам і Захисницям у розмірі 20 тисяч гривень. Бойові підрозділи будуть подавати до ХОВА пропозиції щодо таких осіб, які потім узгоджуватимуть профільні комісії облради.
       
        Також було ухвалено рішення про виплату з обласного бюджету часткової грошової компенсації сім'ям Захисників і Захисниць за виготовлення та встановлення пам'ятних знаків. Розмір компенсації складає 90% від витрат на їх встановлення, але не перевищує 30 тисяч гривень.
       
        Крім цього, з обласного бюджету спрямують кошти для виплати відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювань, отриманих під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг за самостійне санаторно-курортне лікування на території Харківської області. Відшкодування 50% вартості самостійного санаторно-курортного лікування здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету, 50% – кошти територіальних громад у разі ухвалення відповідної програми.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Червень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    272829303112
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання