Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині запрацювала єдина в Україні багатоканальна «гаряча лінія» з питань соціального захисту сімейних форм виховання, ВПО, захисників та захисниць

    Про старт роботи багатоканальної «гарячої лінії» під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі Харківської ОВА розповіла заступниця директора обласного центру соціальних служб Ольга Щербакова.
       
        Єдина в Україні багатоканальна «гаряча лінія» за коротким номером 1552 сприяє у наданні інформаційної, консультативної підтримки сімейним формам виховання, внутрішньо переміщеним особам, а також Захисникам та Захисницям України і членам їх родин. «Гаряча лінія» за номером 1552 працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 20:00. Дзвінки безкоштовні та конфіденційні.
       
        «Метою роботи "гарячої лінії" – є забезпечення доступу визначених категорій населення до переліку послуг, підтримки, консультацій якими вони можуть скористатися на Харківщині. Запуск цієї "гарячої лінії" має стати пілотним проектом в Україні», - зазначила Ольга Щербакова.
       
        Представники сімейних форм виховання можуть отримати усю необхідну інформацію щодо усиновлення, опіки та піклування, виховання в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, сім’ях патронатного вихователя, а також оздоровлення та лікування дітей тощо.
       
        Внутрішньо переміщені особи зможуть отримати актуальну інформацію щодо евакуації, проживання, забезпечення гуманітарною допомогою, отримання медичних послуг, оформлення документів, консультацій щодо подальшого переміщення у інші регіони країни.
       
        Захисники та захисниці і члени їх сімей зможуть отримати консультації в питаннях навчання учасників бойових дій та їх дітей, психологічної допомоги та реабілітації, отримання медичних послуг, проживання, оформлення документів тощо.
       
        Запуск цієї гарячої лінії є частиною проєкту, який реалізовується офісом ЮНІСЕФ у Харківській області, за підтримки Харківської обласної військової адміністрації через імплементуючого партнера «Українська освітня платформа». Базою для запровадження гарячої лінії є обласний центр соціальних служб.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання