Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Більше 19 тисяч мешканців Харківщини вже отримали грошову допомогу за програмою єВідновлення

    Як повідомив під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Антон Коротовських, більше 1,7 мільярди грн вже було нараховано заявникам для ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф.
       
        «Прийнято рішення про надання компенсації та передано на виплату для 1550 заявників, що включає 100% вартості ремонту категорії А та 70% вартості ремонту категорії Б. Кількість прийнятих рішень про відмову у наданні компенсації – 7 885 одиниць. Загальна сума призначених виплат 262 млн. 957 тис. грн», - розповідає Антон Коротовських.
       
        До комісії у 31 територіальній громаді надійшло 574 повідомлення про завершення ремонтних робіт категорії А та Б та 394 повідомлення про проведення проміжної верифікації для ремонту категорії Б з метою отримання 2-го платежу.
       
        Після проведення проміжної верифікації по 197 заявами комісіями погоджено виплату 2-го платежу за ремонт категорії Б, з них по 163 заявам вже нарахований 2-й платіж на загальну суму 16 млн. 946 тис. грн та за 2 заявами встановлено, що заявники не мають права на виплату 2-го платежу через нецільове використання коштів.
       
        «У 34 територіальних громадах комісіями сформовано 2 209 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на суму 3 млрд. 198 млн. грн. В 11 територіальних громадах затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництванового житла на суму 105 млн. 710 тис. грн. Відновлено у наданні компенсації – 11940 заявникам», - додає директор Департаменту містобудування та архітектури.
       
        На сьогодні з використання житлових сертифікатів придбано 484 об’єкти нерухомого майна на території Харківської області. Вартість придбаного житла складає 809 млн. 719 тис. грн, з них оплачено житловими сертифікатам – 797 млн. 719 тис. грн.
       
        Житловими сертифікатами вже скористалися понад 670 отримувачів компенсації.
       
        Загалом з початку реалізації програми єВідновлення в області подано 34 409 заяви для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів області.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання