Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині продовжують розглядати доцільність проведення тендерних закупівель

    Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, за участі представників громадськості та правоохоронців.
       
        В межах засідання обговорили хід відновлення одного з гуртожитків у місті Дергачі Харківського району. Будівлю було пошкоджено внаслідок обстрілів російських окупантів у 2022 році. За рік об’єкт внесли до програми з відновлення.
       
        «Відновлення гуртожитку відбувається коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. В ході робіт було замінено підрядників, адже попередня організація не встигла виконати поставлений обсяг робіт. Наразі відновлення відбувається згідно плану і незабаром до своїх осель зможуть повернутися усі 50 мешканців. При перевірці тендерної документації порушень чи можливих корупційних складових виявлено не було», - зазначив Євген Іванов.
       
        Також в межах засідання обговорили доцільність капітального ремонту укриттів в Писарівській гімназії, що на Золочівщині. Навчальний заклад є опорним для кількох населених пунктів, утім розташований на відстані в 13 кілометрів від кордону.
       
        «Безпекова ситуація на прикордонні не дозволяє організувати в громаді навчальний процес у змішаному режимі. Тож тендер з відновлення укриття в Писарівському ліцеї буде відтерміновано», - зазначив начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко.
       
        Окрему увагу під час засідання приділили питанню будівництва споруди цивільного захисту на території Близнюківського ліцею. Зведення укриття дасть змогу відновити офлайн-навчання для більш як 900 учнів. Мова йде про будівництво нового безпечного середовища, встановлення вентиляційної системи, внутрішні роботи, а також облаштування новими меблями.
       
        «Відповідно до проектно-кошторисної документації вартість усіх робіт складає понад 114 мільйонів гривень, з яких більш як 100 мільйонів – державна субвенція. Аби уникнути порушень або можливих корупційних складових щодо заявленої ціни, проведемо додаткову перевірку та перерахунок вартості», - зазначив Євген Іванов.
       
        Крім того, учасники засідання розглянули стан проведення публічних закупівель Південною міською радою Харківського району у 2023-2024 роках. Витрати стосувалися оплати за комунальні послуги, благоустрій та оперативні аварійно-відновлювальні роботи. Під час перевірок грубих порушень виявлено не було.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання