Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Кіберполіція попереджає про часті випадки онлайн-шахрайства

    Про основні кіберзагрози та як від них уберегтися розповів під час брифінгу начальник відділу Управління протидії кіберзлочинам Харківської області Департаменту кіберполіції НП України Руслан Сень.
       
        «Одна з таких фішингових атак, найбільш значуща для більшості населення, де використовують зображення дітей та просять проголосувати в підтримку за їх участь у конкурсах і таким чином переважно в телеграмі отримують доступ до акаунтів жертв, які намагаються залишити свій голос. Потім зловмисник отримує безпосередній доступ до акаунтів жертв, які намагаються залишити свій голос ніби в якійсь плат формі», - зазначає Руслан Сень.
       
        В поліції попереджають, якщо вам приходить повідомлення з проханням за щось проголосувати, запозичити гроші тощо – перевірте достовірність інформації з інших джерел.
       
        Щоб захиститися від кібератак, не варто ігнорувати наступні правила:
       
        - використовуйте надійні паролі;
       
        - регулярно оновлюйте всі програми;
       
        - уникайте відкриття ненадійних або невідомих вам листів та вкладень, оскільки вони можуть містити шкідливе програмне забезпечення;
       
        - використовуйте двофакторну аутентифікацію;
       
        - захищайте свою мережу: встановіть брандмауери та інші засоби захисту мережі для уникнення несанкціонованого доступу;
       
        - уникайте відвідування сумнівних або ненадійних веб-сайтів, що можуть містити шкідливі програми або фішингові посилання;
       
        - підтримуйте гігієну своїх пристроїв, блокуйте їх по завершенню роботи. Користуйтесь застосунками лише з офіційних сервісів. Не користуйтесь незнайомим WI-FI;
       
        - долучайтеся до проєкту "BRAMA" ( https://t.me/+FVp2IctBvfBiODY6 ) та продидійте пропаганді ворога разом із тисячами українців.
       
        Іншим найрозповсюдженішим явищем під час війни, про який попереджає поліція, є кібершпіонаж.
       
        Найчастіше, витік інформації відбувається через месенджери.
       
        Для того, щоб ворог не міг скористатися будь-якою інформацією в своїх цілях, не варто передавати важливу службову та особисту інформацію через месенджери, особливо через Телеграм.
       
        Користуватися Яндекс та Вконтакті забороняється.
       
        Разом із тим в кіберполіції просять всіх користувачів інтернету розрізняти фейки від правдивої інформації, перевіряючи її в інших джерелах. Адже метою дезінформації від росіян є посіяти хаос та паніку серед цивільного населення.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання