Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Міжнародний Комітет Червоного Хреста передасть 13 модульних котелень, які забезпечать теплом 23 тисячі жителів Харківщини

    Про це йшлося в ході робочої зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та голови Харківської суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Стефані Гартлахер.
       
        Від початку широкомасштабного вторгнення Червоний Хрест надає всебічну підтримку жителям Харківщини, постачаючи продукти харчування, гігієнічні засоби, будівельні матеріали та допомагаючи з евакуацією цивільного населення.
       
        «Ми щиро вдячні за активну підтримку жителів Харківської області і прикордонних населених пунктів регіону зокрема, які постраждали через інтенсивні обстріли з боку російських окупантів. Для нас дуже цінною є допомога МКЧХ в організації евакуації жителів прифронтових громад, розміщенні внутрішньо переміщених людей та забезпеченні їх усім необхідним для повноцінного життя. Ваша небайдужість і зусилля значно полегшують адаптацію людей, які змушені були покинути домівки через збройну агресію окупантів. Фіксуємо загострення бойової обстановки на Вовчанському, Борівському, Куп'янському напрямках, прогнозуємо збільшення числа внутрішньо переміщених людей у Харківській області і розраховуємо на подальшу співпрацю із Червоним Хрестом щодо капітального облаштування місць компактного проживання ВПО, в тому числі, в межах підготовки до наступного опалювального сезону», – сказав Олег Синєгубов.
       
        Екстрене реагування на виклики повномасштабної війни у Харківській області залишається пріоритетним напрямком роботи Міжнародного Комітету Червоного Хреста, зокрема, у прикордонних та наближених до лінії фронту населених пунктах регіону.
       
        «Продовжуємо забезпечувати жителів Харківщини опалювальним обладнанням. Плануємо передати області 13 пересувних модульних котелень, які під час наступного опалювального сезону забезпечать теплом близько 23 тисячі людей», – сказала Стефані Гартлахер.
       
        Вона додала, що важливою частиною програми інституційної допомоги є підтримка медичних закладів у Барвінківській, Чугуївській, Ізюмській, Золочівській та Харківській громадах. Окрема увага приділяється напрямку реабілітаційної допомоги, який реалізується спільно з Міністерством охорони здоров'я України.
       
        Голова Харківської суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста також зазначила, що наразі триває тісна співпраця із Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими щодо допомоги родинам українських захисників і захисниць з Харківщини.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання