Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Аграрії Харківщини зможуть отримати пільговий кредит на придбання когенераційних установок

    Про це йшлося під час робочої зустрічі виконуючого обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, директора Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрія Дорожко з керівниками агропідприємств регіону.
       
        Завдяки тісній співпраці профільних міністерств, Харківської ОВА та банків-партнерів було прийняте рішення щодо надання пільгових кредитів за програмою «5-7-9%» для придбання генераторів великої потужності і когенераційних установок для агропідприємств. Передбачається, що обладнання дасть змогу забезпечувати роботу елеваторів під час довготривалої відсутності світла.
       
        «Водночас зареєстрований проєкт, який передбачає з липня скасувати імпортну миту та ПДВ на когенераційні установки. Тобто, на 30% має цей процес здешевшати. Також варто нагадати, що від початку червня запущена програма з надання знижки в 30% на перевезення сільськогосподарської продукції з метою експорту як портів, так і західного кордону «Укрзалізницею». Території можливих бойових дій і активних бойових дій в реєстр включені», - зазначив Тарас Висоцький.
       
        Крім того, під час засідання обговорили хід реалізації програми з надання субсидій на оброблювані угіддя до 120 гектарів для аграріїв з території, можливих бойових дій. Програма передбачає надання 8 000 гривень за кожен гектар. В Міністерстві аграрної політики та продовольства України розглядають перспективу запуску третьої хвилі прийому заявок, а також включення в програму підприємств, які не входять до зони активних бойових дій. Такі господарства зможуть отримати 4 000 гривень за кожен гектар оброблюваної землі.
       
        «Продовжуємо працювати з профільними міністерствами та міжнародними партнерами задля створення сприятливих умов роботи агропромислових підприємств нашої області, адже мова йде про продовольчу і економічну безпеку. В перспективі, до програми з надання субсидій можуть увійти і тваринницькі комплекси», - зазначив Євген Іванов.
       
        Також під час засідання за відданість справі, професіоналізм, стійкість та витримку в умовах воєнного стану, наполегливу працю та з нагоди Дня фермера Міністерство аграрної політики та продовольства України відзначили 6 керівників аграрних підприємств Харківщини.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання