Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині збільшуватимуть кількість груп розмінування іноземних операторів

    Про це йшлося під час робочої зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, директора Департаменту цивільного захисту Івана Сокола з представниками БО БФ «Швейцарський фонд з протимінної діяльності FSD в Україні».
       
        «Харківщина залишається одним із найбільш замінованих регіонів України. Тож питання пришвидшення темпів розмінування територій залишається для нас в пріоритеті. Харківська обласна військова адміністрація зі свого боку готова всебічно сприяти роботі іноземних операторів з розмінування, допомагати в отриманні сертифікатів на техніку, аби деокуповані території стали абсолютно безпечними для цивільного населення», - зазначив Євген Іванов.
       
        Наразі на Харківщині працюють 4 групи регіонального офісу FSD в Україні, які розміновують території. Ще 2 групи виконують роботи з маркування забруднених ділянок. До кінця поточного року в організації планують збільшити кількість піротехнічних розрахунків до 11.
       
        «Майбутні фахівці з розмінування проходять навчання. Бригади мають підсилити близько 8 команд кінологів. Також очікуємо збільшення кількості машин для розмінування, обладнання для просіювання землі та зрізу зелених насаджень», - зазначив заступник керівника операційного відділу FSD в Україні Олександр Ван Рой.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання