Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Допомога дітям загиблих Захисників і Захисниць, Програма оздоровлення дітей та підтримка журналістів: Харківська ОВА ініціювала низку рішень, які ухвалили на сесії облради

    27 червня відбулося чергове засідання сесії Харківської обласної ради.
       
        «Попри виклики воєнного стану продовжуємо розвивати соціальну сферу Харківщини та піклуватися про жителів області. Особливу увагу приділяємо добробуту наших дітей – постійно працюємо над покращенням умов їх життя та створюємо нові ефективні програми підтримки. Дякую депутатському корпусу Харківської обласної ради за плідну роботу і підтримку ініціатив!», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
       
        За ініціативою Харківської обласної військової адміністрації затверджено Програму оздоровлення та відпочинку дітей Харківської області на 2024-2028 роки. На реалізацію Програми передбачили понад 206 мільйонів гривень, з них кошти обласного бюджету – 142 мільйони. У 2024 році – 9,7 мільйона гривень, з них обласний бюджет – 6,9 мільйона.
       
        Крім цього, до порядку виплати адресної грошової допомоги дітям загиблих Захисників і Захисниць України внесено зміни та надано можливість отримувати щомісяця 8000 гривень дітям загиблих Захисників і Захисниць Харківщини навіть при реєстрації загиблих у Харкові або військовій частині на території області, де вони проходили службу.
       
        Також було доповнено комплексну Програму соціального захисту населення Харківської області на 2021-2025 роки заходами підтримки журналістів, які працюють на територіях, де ведуться або велися бойові дії, а також тимчасово окупованих територіях. У разі смерті працівника ЗМІ під час виконання професійних обов'язків членам їх сім'ї передбачено надання одноразової грошової допомоги у розмірі 300 тисяч гривень; у разі травмування – 50 тисяч; у разі травми, що призвела до інвалідизації – 150 тисяч; дітям загиблих журналістів – щомісячно 8 тисяч гривень.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання