Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині запрацює хаб підтримки евакуйованих з Вовчанської тергромади

    Про це йшлося під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ХОВА під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.
       
        Головна функція установи – всебічна підтримка жителів низки населених пунктів Вовчанської тергромади, які вимушено евакуювалися внаслідок дій російських окупантів.
       
        «Впродовж останніх двох місяців з Вовчанської тергромади було евакуйовано близько 8 тисяч жителів. Тож ініціатива створення профільного хабу саме для жителів цих населених пунктів дуже актуальна. Спільно з благодійними фондами та волонтерськими організаціями, органами місцевого самоврядування розвиваємо та незабаром запустимо в роботу хаб», - зазначив Євген Іванов.
       
        Одне з питань порядку денного – впровадження в медичну практику лікарів первинної ланки області методики mhGAP при виявленні та лікуванні психічних розладів у дорослих та дітей.
       
        «Наразі навчання на платформі НСЗУ за цим напрямком пройшли 4016 медичних працівників Харківщини. Пакет НСЗУ «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» отримали 82 медустанови області», - зазначила виконуюча обов’язки директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Тетяна Деменко.
       
        Також в межах засідання обговорили перебіг евакуації цивільного населення з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів. Від 10 травня евакуйовано 11 996 осіб. З них понад 1600 виявили бажання заселитися до місць компактного розташування Харкова та області.
       
        «В процесі евакуації беруть участь представники 24 волонтерських організацій та благодійних фондів. В транзитних центрах людей забезпечують усім необхідним – від юридичного супроводу до забезпечення житла в місцях компактного розташування. Також маємо резерв таких місць в Кіровоградській, Тернопільській та Закарпатській області. Впродовж останніх 2 тижнів до МКП Закарпаття виявили бажання переїхати 30 людей із числа раніше евакуйованих з прикордоння області», - розповів Директор департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол.
       
        Також, під час засідання проголосували за призначення на посаду керівника робочої групи з питань працевлаштування постраждалого населення Координаційного центру підтримки цивільного населення при ХОВА Ольгу Петренко – заступницю директора Харківського обласного центру зайнятості.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання