Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Герб Богодухівського району

    Герб Богодухівського районуГерб - це символ, офіційна емблема району, в якому відображаються його історія, сучасність, особливості та традиції.
    13 травня 2005 року рішенням XVI сесії IV скликання Богодухівської районної  ради було затверджено Положення «Про герб Богодухівського району Харківської області».
    У Положенні, зокрема, сказано, що Герб Богодухівського району являє собою геральдичний щит (чотирикутний, загострений до низу), який складається  з двох частин - зеленого та срібного кольору. На зеленому полі щита зображені основні елементи герба Харківської області - перехрещені золотий ріг достатку і кадуцей, жезл якого золотий, а крила і змії - срібні, на срібному полі щита - герб міста Богодухова (зелене тернове дерево з плодами). Щит обрамлений золотою  каймою. Праворуч гербового щита справа розташоване золоте злакове колосся. Внизу розташована бандура, що символізує музичний край з якого вийшли у світ знамениті музиканти, композитори. Ліворуч гербового щита розташовані вплетені в стрічку соняшники, а внизу під ними стилізоване зображення книги - символ мудрості й освіти. Зображення навколо гербового щита обвиті блакитною стрічкою з вузькими золотими каймами. Нижче герба розташовані листя дуба, як символ міці та лаврове листя - символ слави. Між ними знаходиться голуба стрічка. Щит увінчано стилізованим зображенням книги - символа мудрості і освіти. Вінчає герб зображення Бога Духа.
    Пропорції герба: відношення висоти до ширини щита як 8:7, зеленого поля щита до срібного як 1:1; заокруглені частини герба являють собою 1/4 кола з радіусом рівним 1/8 висоти герба.
    Еталонний  зразок герба знаходиться в Богодухівській районній раді.
    Герб району може:
    - розміщуватися на будинках та в приміщеннях районної ради, районної державної адміністрації, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, інших архітектурних   спорудах;
    - зображатися на бланках ділових паперів районної ради, районної державної адміністрації, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, на бланках ділових паперів підприємств, закладів, організацій;
    - використовуватися в святкових оформленнях, при виготовленні  друкованої та рекламно-сувенірної продукції.
    Використання зображення герба здійснюється за умови  отримання дозволу, який видається головою районної ради. Дозвіл або письмова відмова з зазначенням її причини видається протягом одного місяця з моменту подання заяви. Термін дії дозволу 1 рік. Після закінчення  терміну дії необхідно отримати дозвіл на наступний період.
    У дозволі визначається комерційна  або некомерційна мета використання зображення  герба. У разі визначення мети як комерційної, заявник зобов’язується сплачувати збір за використання місцевої символіки у розмірі, визначеному місцевою радою за місцем юридичної адреси заявника.
    Дозвіл видається на один або декілька видів продукції (робіт, послуг). Збір за право використання символіки району справляється з  повного обсягу продукції (робіт, послуг) зазначеного виду.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання