Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Врятуймо суспільство від СНІДу

    Здоров’я громади - здоров’я кожного! Формування даного девізу у свідомості жителів Богодухова та району є одним із завдань Богодухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Останні роки дуже актуальним та болючим стало питання ВІЛ-СНІДу в Україні. За темпами розповсюдження наша держава займає І місце в Європі.

    Працюючи з населенням, часто стикаємося з думкою, що проблема ВІЛ-СНІДу актуальна лише для мегаполісів, що такого містечка як Богодухів, вона не стосується. На жаль, оптимістичний настрій громадян зникає, коли вони дізнаються статистичні дані, згідно яких на 1 жовтня 2012 року на обліку в ЦРЛ перебуває 24 особи, з них 5 - діти! Здавалося б, це невелика цифра, але, насправді, вона набагато більша. Оскільки тест на ВІЛ є обов’язковим лише для вузького кола громадян: вагітних, кандидатів у прийомні батьки, усиновителів та опікунів, то мало хто добровільно обстежується, а звідси випливає той факт, що людина не завжди знає, що є носієм вірусу імунодефіциту, який вона розповсюджує. Тому цифра 24 є вершиною айсбергу, а скільки ВІЛ-позитивних громадян у нас насправді, залишається тільки здогадуватись. Про актуальність проблеми ВІЛ-СНІДу в нашому районі свідчить також існування координаційної ради проекту за напрямком «Посилення координації та розробки політики з профілактики ВІЛ-СНІД », яка діє при Богодухівській міській раді.

    Хочеться звернути вашу увагу на той факт, що статевий шлях передачі ВІЛ-інфекції зараз займає перше місце, залишивши позаду ін’єкційний та шлях передачі від матері до дитини. Тобто з упевненістю можна стверджувати, що саме від нашої поведінки залежить наше здоров’я.

    Усвідомлюючи небезпеку стрімкого розповсюдження в районі ВІЛ-інфекції, Богодухівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з соціальними партнерами проводить заходи з метою інформування населення з даної проблеми. Особливий акцент зроблено на формування навичок безпечної поведінки серед учнівської та студентської молоді. Так, традиційним стало проведення тематичних дискотек в нічному клубі «Пульс», керівництво якого люб’язно погоджується на співпрацю, розуміючи актуальність даної проблеми серед підростаючого покоління. У навчальних закладах району організовуються зустрічі, під час яких дітей ознайомлюють з питань ВІЛ-СНІДУ з метою формування мотивації на відповідальне ставлення до власного здоров’я. Доросле населення інформується з даного питання під час проведення відео лекторіїв та бесід з безробітними на базі районного центру зайнятості, в трудових колективах підприємств, установ району та міста, в кримінально-виконавчій інспекції в рамках днів соціальної служби. Велику вдячність хочеться висловити Прошуті Віталію Васильовичу, лікарю-інфекціоністу Богодухівської ЦРЛ, за активну співпрацю у профілактичних заходах щодо ВІЛ-СНІД у районі.

    Шановні читачі, напевно, у кожного з вас є діти, тому звертаємо вашу увагу на необхідність у наш час приділяти особливу увагу статевому вихованню синів та доньок. Недаремно кажуть: проінформований - значить озброєний! Тож не соромтеся говорити з дітьми на цю тему, дайте їм шанс не попасти в тенета невиліковної хвороби, навчіть їх берегти власне здоров’я та життя. Адже якщо ми будемо цінити те, що в нас є, то ніхто його в нас не відбере!


    Директор Богодухівського
    районного центру соціальних
    служб для сім’ї, дітей та молоді
    Прилуцька Н.Є.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання