Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    До уваги суб’єктів господарювання !

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» до закінчення карантину в Україні запроваджено державне регулювання цін на вищевказані товари шляхом їх декларування у разі збільшення проти роздрібної ціни станом на 18 травня 2020 року або з попередньо задекларованою роздрібною ціною (крім випадків збільшення ціни внаслідок закінчення строку дії знижки або зменшення ціни):
       
        на 15 відсотків і більше - за 30 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування;
       
        на 10 відсотків і більше, але менше ніж 15 відсотків, - за 14 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування;
       
        на 5 відсотків і більше, але менше ніж 10 відсотків, - за три дні до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування.
       
        Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється суб’єктами господарювання в електронному вигляді шляхом подання відомостей до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт з використанням кваліфікованого електронного підпису.
       
        За порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін щодо суб’єктів господарювання передбачена адміністративно-господарська відповідальність згідно зі ст. 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» від 21 червня 2012 року № 5007-VI та адміністративна відповідальність згідно зі ст. 165-2 та 188-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
       
        Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на території Харківської області здійснює Головне управління Держпропспоживслужби в Харківській області.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання