Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулися заходи до Дня партизанської слави

    22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Його було встановлено Указом Президента України в 2001 році, на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі.
       
        Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої світової війни нанесли непоправні втрати боєздатності противника та наблизили День Перемоги над нацистськими окупантами та їхніми союзниками.
       
        Перші загони партизанів з’явились в Україні восени 1941 року під Черніговом та Сумами, а масовості партизанський рух набув лише з кінця 1942 року. Супротив мирного населення окупаційному режиму був реакцією на нещадний терор, масові вбивства, геноцид єврейського населення, вивезення молоді до Німеччини на примусові роботи.
       
        У заходах до Дня партизанської слави взяли участь: заступник голови Богодухівської районної ради Руслан СВІТЛИЧНИЙ, секретар Богодухівської міської ради Рамаз ГАМБАРАШВІЛІ, голова Богодухівської районної організації ветеранів України Надія ПОЧИНОК, представники організацій, закладів та установ, а також учнівська молодь.
       
        Перед присутніми виступив вчитель історії, вчитель-методист, краєзнавець Богодухівського ліцею №1 Микола МІРОШНИЧЕНКО, який розповів про партизанський рух на Богодухівщині.
       
        Учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто віддав заради перемоги найдорожче - власні життя, покладанням квітів до братської могили на знак пошани до бойової звитяги й самопожертви партизан та невтомної праці старшого покоління у повоєнні роки.
       
        Самовіддана пожертва подвигів партизанів та підпільників назавжди буде для кожного з нас прикладом патріотизму, незламного духу та безмежної любові до України.
       
        Бажаємо всім міцного здоров'я, бадьорості духу, довгих літ щасливого та мирного життя. Хай у кожній богодухівській родині панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком! Щиро бажаємо добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим!
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання