Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Німеччина допоможе відбудовувати медичні заклади Харкова

    10 січня Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідали з робочим візитом Харків.
       
        Анналена Бербок зазначила, що Німеччина не буде чекати закінчення війни, аби розпочати відновлення. Допомогу планують надавати відразу, як це буде потрібно.
       
        «Брутальна російська стратегія полягає саме в тому, що вони не лише атакують військові об’єкти, а й піддають ударам критичну інфраструктуру. А це означає, що в зимовий період у людей не буде опалення, водопостачання або струму. У Харкові ми хочемо допомогти шляхом партнерства між містами Харків–Нюрнберг, наприклад, вже іде підтримка дитячої лікарні та інших медичних закладів. Крім того, беремо участь в розмінуванні територій, а також надаємо військову допомогу для Харківського регіону», – розповіла Анналена Бербок.
       
        Німеччина виділить Україні 20 мільйонів євро на резервне обладнання для критичної інфраструктури. Частина цих коштів також буде спрямована і на Харківщину.
       
        Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував за політичну та військову підтримку з боку Німеччини у боротьбі України з російським агресором.
       
        «Сьогоднішня зустріч дуже важлива для всієї Харківщини. Цей візит символізує підтримку не лише Німеччини, а й всього Європейського Союзу. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю з різними міжнародними організаціями. Будемо разом відновлювати нашу інфраструктуру та повертати мирне життя», – наголосив очільник області.
       
        Нагадаємо, восени 2022 року Україна досягла попередньої домовленості з Німеччиною про надання 20 млн євро на закупівлю резервного обладнання для об'єктів критичної інфраструктури.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання