Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині впроваджується Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?»

    Через воєнну агресію рф у Харківській області актуалізувалася необхідність отримання якісної психологічної допомоги та емоційної підтримки не тільки дітей, а й дорослих.
       
        Про це йшлося під час апаратної наради, що відбулася 2 травня від керівництвом начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.
       
        «У березні запрацювала Харківська регіональна психологічна служба. Її роботу організували в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Ми будемо й надалі розвивати напрямок психологічної допомоги та впроваджувати нові проєкти. Адже, на жаль, багато громадян нашої області через військовий напад рф потребують консультацій фахівців», – зазначив Олег Синєгубов.
       
        Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов повідомив, що на сьогодні в області працює 37 територіальних центрів соціального обслуговування та 6 закладів охорони здоров’я, які надають психосоціальну, психологічну та психіатричну допомогу. Також за сприяння ЮНІСЕФ і МБО «Українська фундація громадського здоров’я» продовжують роботу 5 мультидисциплінарних мобільних команд.
       
        «Ці мобільні команди працюють у Красноградській, Лозівській, Харківській громадах. Їх діяльність спрямована на надання соціально-психологічної допомоги тим, хто постраждав від воєнних дій. Соціально-психологічна підтримка та допомога надається внутрішньо переміщеним особам в місцях їх компактного проживання», – сказав Максим Хаустов.
       
        Для переселенців також працюють дві мобільні бригади психологічної допомоги.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання