Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Євген Іванов зустрівся з представниками Посольства Австрії в Україні

    За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Арадом Банкьо, аташе Посольства Австрії в Україні Арміном Регором та виконавчим директором SECI с/о OSCE Міхаелем Фацекасом.
       
        У межах зустрічі посадовці обговорили нагальні потреби Харківщини та перспективи співпраці між регіоном та країною. Зокрема йшлося про енергетичну підтримку та розміщення українських переселенців у Австрії.
       
        «Ми щиро вдячні за ту солідарність та підтримку, яку керівництво Австрії та її народ виказує Харківщині і Україні в цілому, надаючи гуманітарну допомогу та приймаючи наших переселенців. Серед нагальних потреб Харківщини – гуманітарне розмінування територій, посилення енергетичної безпеки та відбудова пошкоджених російськими окупантами будинків», - зазначив Євген Іванов.
       
        Представники Посольства Австрії зазначили, що готові всебічно допомагати у відбудові житлового сектору Харківської області.
       
        «В Австрії Відень вважається найбільш передовим містом у питанні відновлення та відбудови об’єктів соціальної сфери. Ми докладемо всіх зусиль, аби пришвидшити цей процес. Не менш важливим питанням є залучення та повернення інвестицій у бізнес Харківщини, аби створювалися нові робочі місця», - додав Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Арад Банкьо.
       
        Австрійські компанії залучені до розмінування найбільш постраждалих районів та околиць Харкова. Зокрема, на зустрічі обговорили і подальші перспективи гуманітарного розмінування районів Харківської області. Йдеться про сільськогосподарські угіддя, місця великого скупчення людей та житловий сектор.
       
        «Площі забруднених вибухонебезпечними предметами територій Харківщини просто вражають. Для відновлення повноцінного та нормального життя регіону розмінування є вкрай важливим питанням. Ми співпрацюємо з передовою Австрійською компанією, яка з середини минулого століття займається цією діяльністю. В наших силах долучити цих фахівців до робіт на Харківщині», - зауважив виконавчий директор SECI с/о OSCE Міхаел Фацекас.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання