Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Євген Іванов провів нараду щодо відновлення лісів регіону

    За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов провів нараду із очільниками районів і представниками органів місцевого самоврядування щодо відновлення та збереження лісів.
       
        Ліси Харківщини займають площу майже 420 тисяч га. Внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів пошкоджено, заміновано або знищено близько 170 тисяч га. Відповідно до завдання Президента України та рішення РНБО, робота з відновлення та охорони лісових ресурсів має проводитися по всій країні.
       
        «Знищення лісів регіону – ще один доказ екоциду з боку російських загарбників. Аби не допустити екологічної катастрофи, проводитимемо кампанію із заліснення територій. Органи місцевого самоврядування та очільники районів мають якнайшвидше надати інформацію щодо земельних ділянок, які не придатні до сільського господарства, не використовуються за призначенням або заліснені природним шляхом. Будемо розглядати перспективи відновлення лісів на цих ділянках», - зазначив Євген Іванов.
       
        На сьогодні органи місцевого самоврядування вже прийняли рішення про виділення придатних для заліснення земельних ділянок загальною площею більш як 435 га та зарезервували для вказаних цілей 26,5 га земель комунальної власності. Також отримано дозволи на розробку проєктів землеустрою на загальну площу близько 52 га.
       
        Також у перспективі заліснити на Харківщині можливо ще близько 540 га території, повідомив начальник Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Олександр Лисенко. Наразі опрацьовуються відповідні рішення про переведення таких земель до державного лісового фонду, а також про виділення органами місцевого самоврядування земель, які придатні для створення лісів.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання