Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося установче засідання робочої групи

    Днями в Богодухівській районній військовій адміністрації запрацював орган, мета якого — оцінювати доцільність і вартість закупівель за гроші з державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Тож перш ніж оголошувати тендер місцева влада тепер мусить повідомляти робочу групу про наміри купити щось за бюджетні кошти.
       
        «З 17 жовтня створена робоча група «Підзвітність і прозорість у Богодухівському районі». В цю групу включені представники контролюючих та правоохоронних органів. Вона буде працювати по всіх питаннях, які стосуються виділення та напрямків застосування коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії, які надаються за урядовими програмами» - розповів начальник районної військової адміністрації Анатолій РИСЦОВ.
       
        Він уточнив, що до складу цієї групи увійшли представники Національної поліції, СБУ та прокуратури. Робоча група є постійно діючим консультативно-дорадчим органом районної військової адміністрації.
       
        27 жовтня 2023 року відбулося перше установче засідання робочої групи на якому були присутні 15 членів із складу робочої групи.
       
        На засіданні погодили дорожню карту реалізації проєкту «Прозорість та підзвітність» у Богодухівському районі, затвердили план роботи робочої групи та визначили відповідальних осіб за виконанням завдань.
       
        Керівники всіх рівнів військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування повинні повідомляти про наміри провести закупівлі будь-яких товарів, робіт, послуг. Ці всі пропозиції будуть надаватись до робочої групи і членами якої буде проведено аналіз та визначення ризиків, здійснено індифікацію стосовно напрямів, доцільності використання, вартості придбання.
       
        Спочатку такий механізм відпрацьовуватимуть на закупівлях коштом державного фонду ліквідації. Згодом у такий самий спосіб планують контролювати, куди йдуть інші бюджетні гроші.
       
        «На робочу групу буде виноситись згідно з рішенням уряду питання закупівель і витрачання коштів з фонду ліквідації. В подальшому, як буде напрацьований досвід і ми зрозуміємо практику використання, зможемо розповсюдити практику на інші закупівлі» - заявив очільник району.
       
        Це роблять, аби зробити владу більш прозорою.
       
        Одне з найважливіших завдань держави в умовах воєнного стану — це протидія зловживанням на місцях службовим становищем. Також тепер контролювати витрачання бюджетних коштів зможе й громадськість.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання